Zdrava izvirska voda v vašem domu

VITA-LIFE ACQUAPHI 
Aktivator, dinamizator in revitalizator vode

Povsem nova dimenzija tehnologije izboljšanja vode.


Vita-life AcquaPhi je aktivator vode v posebni obliki »jajca«, ki spremeni vašo običajno vodo iz vodovoda, v vodo najvišje kakovosti. Je prvi profesionalni dinamizator, aktivator in revitalizator vode s »popolnim spektrom frekvenc«, ki energijsko napolni in reorganizira običajno vodo iz vodovoda, ponovno v njeno izvirno harmonično heksagonalno strukturo.
Poenostavljeno povedano, Vita-life AcquaPhi spremeni molekularno strukturo vode v pravilno heksagonalno, kot jo ima čista gorska izvirska voda. Takšna voda ima lastnosti, ki so najbolj podobne naši "celični vodi", torej vodi, ki se pretaka po naših celicah.

 

V čem so prednosti Vita-life AcquaPhi pred podobnimi napravami na trgu?

Je edini aktivator, dinamizator in revitalizator vode na trgu, ki temelji na kvantni tehnologiji, saj deluje v prav vseh fazah, potrebnih za doseganje popolne strukture vode in informacije, ki jo voda vsebuje:
1.      Razbije »poškodovano« strukturo vode in »izbriše« (resetira) njeno »pokvarjeno« informacijo.
2.      Spremeni njeno molekularno strukturo v pravilno (izvirno) heksagonalno in reorganizira njene molekule v harmonično strukturo.
3.      Preko mešanice mineralov, plemenitih kovin in magnetnih polj, »napolni« oz. doda vodi enako informacijo, kot jo ima čista gorska izvirska voda v neokrnjeni naravi.
4.      Njegova oblika, popolna naravna oblika jajca, posnema obliko starodavnih zbiralnikov vode in njihove prednosti ter lastnosti. Jajce, ki je v razmerju »Phi« (f), namreč deluje kot resonančna komora, ki okrepi naravna nihanja.
5.      Proporci »Zlatega reza« (angl. »Golden Ratio«), ki se v vesolju in naravi pojavlja kot konstanta in je najvišji izraz lepote in harmonije, so osnova inženiringa, dizajna in delovanja Vita-life AcquaPhi.
6.      Hidravlični sistem, vgrajen v Vita-life AcquaPhi je natančna replika DNK in proporcionalnosti »Phi«.ENOSTAVNA VGRADNJA

AcquaPhi Micro
 
Pod umivalnik, poleg umivalnika
AcquaPhi Micro je visok 25 cm in namenjen mobilni uporabi (za prenašanje) ali montažo na posamezno vodovodno pipo.

AcquaPhi Mini

 

Pod umivalnik, poleg umivalnika, tuš kad, kopalna kad
AcquaPhi Mini je visok 50 cm in ga z lahkoto vgradimo, glede na naše želje in potrebe: v kuhinji pod umivalnik, poleg umivalnika, v kopalnici v tuš kabini ali na kopalno kad. V kolikor je sprejemljivo rahlo zmanjšanje moči pretoka, ga lahko inštaliramo tudi na glavni vodni vod.

AcquaPhi Home

 

Za notranjo montažo, za zunanjo montažo
AcquaPhi Home je namenjen uporabi po celotni hiši in ga vgradimo na glavni vodni vod, za števcem ali vodno črpalko.

Vita-life AcquaPhi je tudi zelo funkcionalen in praktičen

-          Deluje brez priključitve na elektriko.

-          Ne vsebuje filtrov, ki bi jih bilo potrebno menjavati.

-          Ne zahteva nobenega vzdrževanja.

 

»Opazuj in posnemaj naravo!« – Viktor Schauberger

Koncept Vita-life AcquaPhi temelji na dognanjih naravoslovca in znanstvenika Viktorja Schaubergerja. Notranji mehanizem aktivatorja vode je zelo kompleksen, saj se voda »vrtinči« s pomočjo zapletenega in dovršenega hidravličnega sistema, istočasno pa je izpostavljena spremembam tlaka s pomočjo sistema magnetnih polj. V tem procesu, se obstoječa struktura vode v molekulah »razbije«, izniči in ponastavi (»resetira«).

 

TEHNOLOGIJA VRTINČENJA

Molekularna struktura

Princip delovanja Vita-life AcquaPhi temelji na elektromagnetnih lastnostih vode in njeni molekularni strukturi.


MOČNO VRTINČENJE

 

Restrukturira in revitalizira vodo z ustvarjanjem močnega toka v obliki vodnega vrtinca.


ZMANJŠANA VSEBNOST ONESNAŽEVALCEV VODE

Vita-life AcquaPhi močno znižuje stranske učinke onesnaževalcev v vodi in povečuje razstrupljevalno moč običajne vode iz vodovoda.


VIŠJA VSEBNOST KISIKA

Spremeni molekularno strukturo vode na način, da ima voda višjo vsebnost kisika in poseduje višji koeficient prevodnosti.


HARMONIZIRANA GEOMETRIJA, DNK IN SKALARNO POLJE

 

Proporci »Zlatega reza« (angl. »Golden Ratio«), so osnova inženiringa, dizajna in delovanja Vita-life AcquaPhi. Parametri dizajna temeljijo povsem na proporcih »Phi« in »Pigreco«. Njegova oblika, popolna naravna oblika jajca, posnema obliko starodavnih zbiralnikov vode in njihove prednosti in lastnosti. Hidravlični sistem, vgrajen v Vita-life AcquaPhi, je natančna replika oblike DNK in proporcionalnosti »Phi«.


NARAVNE FREKVENCE IN METAMATERIALI

Vita-life AcquaPhi izkorišča posebno matriko materialov, ki imajo sposobnost, da brez neposrednega dotika, vplivajo na molekularno strukturo vode preko emitiranja posebnih frekvenc. Te frekvence najdemo povsod v naravi in eksotična matrika materialov v Vita-life AcquaPhi, ima skoraj neskončno sposobnost njihovega emitiranja.


»VODNI SPOMIN« IN MAGNETNA POLJA

Vita-life AcquaPhi uporablja magnetna polja s ciljem izničenja energijskih sledov onesnaževalcev, ki so bili v kontaktu z vodo. Na ta način vodne molekule »izgubijo« star, obstoječ spomin in so pripravljene sprejeti nove informacije.


HEKSAGONALNO STRUKTURIRANA VODA

Rezultat transformacije je revitalizirana voda, ki tako pridobi in vsebuje večjo »življenjsko moč in energijo«. Vodna struktura se reorganizira v manjše heksagonalne enote (»grozde«). Heksagonalna struktura vode je enaka strukturi naravne izvirske vode in, kot takšna,  pozitivno spodbuja in deluje na naše zdravje.

UPORABA IN PREDNOSTI


NEGA TELESA

Kopanje in tuširanje z aktivirano vodo naredi kožo mehkejšo, bolj voljno. Koža ostane topla dlje časa, saj aktivirana voda bolje prevaja toploto.


KUHANJE

Aktivirana voda hitreje zavre, medtem, ko je hrana, kuhana v aktivirani vodi boljšega okusa.


OGREVANJE

V grelnih ceveh in bojlerjih se močno zmanjša nalaganje vodnega kamna, zaradi boljše in učinkovitejše toplotne prevodnosti in zadrževanja toplote, pa si lahko znižate tudi stroške ogrevanja.


ŽIVALI

Hišni ljubljenčki in ostale živali vedno dajo prednost aktivirani vodi pred običajno vodo iz vodovoda. Dokazano je, da krave, ki pijejo aktivirano vodo, dajejo mleko višje kakovosti.


RASTLINE

 

Rastline, ki jih zalivamo z aktivirano vodo rastejo veliko hitreje, so bolj odporne, močnejše, njihovi sadeži pa so bolj kakovostni.


PRANJE

Aktivirana voda proizvaja aragonit – mehkejšo različico vodnega kamna, ki se težje nalaga na cevi in naprave ter se ga veliko lažje odstrani v primerjavi z običajnim vodnim kamnom. Na ta način naš pralni stroj zaščitimo pred vodnim kamnom.


PLAVANJE

Ob uporabi aktivirane vode lahko v bazenu zmanjšamo količino klora, kar ima pozitiven učinek na kožo.

 

PRIMERJAVA Z OBIČAJNO VODO IZ VODOVODA

KAJ JE HEKSAGONALNA VODA?

Kakšna je naravna struktura vode? To vprašanje je bila izhodiščna točka raziskave znanstvene avtoritete s področja znanosti o vodi v svetovnem merilu, Prof. Dr. Mu Shik Jhon.
Odkril je, da je to heksagonalna (grško »hexa« pomeni »šest«, »gonia« pa pomeni »kot«) struktura vode.

 

Heksagon je sestavljen iz šestih molekul vode, ki razporejene okrog centra v vzorcu ledenega kristala. Več kot je takšnih »grozdov« v vodi, bolj je ta strukturirana in višja je njena kakovost, je ugotovil Dr. Jhon.
Heksagonalna voda vpliva na najmanjšo enoto našega organizma – na celico.
Takšna voda ima pozitivne učinke na celoten organizem, saj je telo sestavljeno iz bilijonov celic: živčnih celic, kožnih celic, krvnih celic itd.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED HEKSAGONALNO VODO IN OBIČAJNO VODO IZ VODOVODA?

Heksagonalna voda ima drugačno strukturo, kot običajna voda iz vodovoda. Znanstveniki so dokazali, da ima voda spomin in si shranjuje informacijo o materialih in snoveh, s katerimi pride v stik.
Tako si »zapomni« tudi vse toksine, onesnaževalce in ostale snovi, ki na vodo vplivajo negativno. Te snovi so zbrane v »grozdih«, ki so več ali manj nestrukturirani.
Heksagonalno vodo pa sestavljajo manjši in bolj strukturirani »grozdi«, ki ne vsebujejo prejšnjih informacij. Takšna voda z neverjetno lahkoto prodre v celice, jih bolje hidrira, zaščiti in poživi ter tako spodbuja in okrepi zdravje celotnega organizma.

Aktivirana voda je zelo dobra tudi za otroke.

 

Dojenčki imajo v svojih telesih skoraj 100% heksagonalne vode, kar pa se nato skozi leta spremeni. Ko otroci pijejo heksagonalno vodo, dejansko vase vnašajo nekaj, kar jim je narava dala že ob samem rojstvu.

Na aktivirano vodo se navajajte počasi.

Aktivirana voda mnogo hitreje prehaja skozi celično membrano v celice. Zaradi dejstva, da voda pospešuje in sodeluje v vseh procesih presnove, vključujoč izločanje odpadnih snovi in strupov, lahko prekomerno uživanje aktivirane vode povzroči prehitro razstrupljanje.
Prehitro in močno razstrupljanje pa pogosto spremljajo simptomi utrujenosti, glavoboli, spremembe v delovanju črevesja, prekomerno izločanje sluzi itd. Iz tega razloga je priporočljivo pričeti s pitjem majhnih količin aktivirane vode.
V kolikor ste zdravi, pričnite s pitjem enega litra dnevno. V kolikor imate zdravstvene težave, pričnite s pitjem štirih enot po 30 ml dnevno – nato počasi povečujte popito količino na 8 – 10 kozarcev aktivirane vode dnevno.
Pomembno je, da med povečevanjem količine popite aktivirane vode in privajanjem na aktivirano vodo, še vedno dnevno spijete vsaj 8 kozarcev navadne vode iz pipe. Aktivirano vodo lahko pijete ohlajeno ali pa ogreto na sobno temperaturo, kakor vam je ljubše. 


ZDRAVA VODA
»Zdrava« voda je enake strukture, kot voda v neokrnjeni naravi, ne vsebuje onesnaževalcev, odpadnih snovi in je heksagonalne strukture. Bolj kot je voda strukturirana, bolj krepi naše zdravje.

 

Heksagonalna voda bolj učinkovito čisti naš organizem
Strupi, težke kovine in ostale snovi, ki so se skozi leta nalagale v našem telesu, se s heksagonalno vodo hitreje, učinkoviteje in lažje izločijo iz telesa.


Celice jo lažje vsrkajo

Tako minerali in hranilne snovi lažje prodrejo v celico.


Prispeva k zaščiti celice

S tem, ko celicam zagotovi vodo najvišje kakovosti.


Spodbuja celično presnovo

In ima pozitiven učinek na prebavo. Nudi podporo v procesu hujšanja.


Ohranja vas mladostne

V procesu staranja, celice izgubljajo vodo. Strukturirana voda skrbi za negovanje naših celic s prvovrstno vodo.


Ohranja vas v dobri kondiciji - »fit«

Aktivirana voda povečuje število rdečih krvničk, rezultat tega je povečan dotok kisika. Počutite se bolj močni in imate več energije.TEHNIČNI PODATKI

 

ODGOVORI NA POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O ACQUAPHI

Kaj je AcquaPhi?

AcquaPhi je inovativen stacionarni produkt za proizvodnjo neomejenih količin aktivirane vode, s strukturo, ki je podobna celični vodi. Spreminjanje oz. transformacija običajne vode iz vodovoda v strukturirano vodo poteka s pomočjo dovršenega sistema, ki v ta namen uporablja posebne, v naravi prisotne geometrije, vrtinčenje, magnetna polja in materiale. Tako spremenjena voda lažje prodre v celice in jih oskrbi, ima mehak in prijeten okus ter veliko hitreje in učinkoviteje hidrira naš organizem. Če na kratko povzamemo, to je voda, ki je po strukturi na las podobna čisti gorski izvirski vodi.

 

Ali je možno znanstveno dokazati učinke naprave Acqua Phi?

Na slovenskem inštitutu »Bion«, so s testom potrdili pozitivne učinke mešanice »Mixos«, ki jo vsebuje Acquaphi, na strukturo vodnih kristalov. Povezavo do certifikata najdete tukaj.

V Maju 2013 so na Univerzi v Bariju (I), pod mentorstvom Profesorja Domenica Spinazzola iz oddelka za Preventivno medicino, naredili tezo na podlagi spremljanja učinkov Acqua Phi pri uporabnikih.
Ugotovili so vrsto pozitivnih učinkov in indicev na blagodejnost revitalizirane /aktivirane vode, kot na primer izboljšan okus, mehkejša in bolj gladka koža, izostanek kalcifikacije, pri rastlinah so opazili boljšo rast in podobno.
Kot pri drugih metodah komplementarne in alternativne medicine, tudi Acqua Phi ni uradno priznan iz stališča uradne medicine. V zadnjem času, so učinki in blagodejne posledice uporabe revitalizirane/aktivirane vode, že zaznani in prepoznani tudi s strani uradne znanosti.
Tudi, če upoštevamo samo splošna spoznanja učinkov in tehnologije revitalizacije/aktivacije vode, smo prepričani, da predpostavke Avstrijskega naravoslovca Viktorja Schaubergerja (razumi in posnemaj naravo), ki so uporabljene pri razvoju Acqua Phi, dajejo očitne rezultate. Mnogi kupci in uporabniki Acqua Phi po vsem svetu so z napravo zadovoljni in se ji ne želijo odreči.

Koliko revitalizirane/aktivirane vode je priporočljivo popiti na dan?

Za uživanje vseh prednosti strukturirane vode, priporočamo pitje 2 litrov dnevno.
Pri ljudeh, ki imajo v telesu veliko toksinov, se lahko pojavijo tipični simptomi razstrupljanja, kot so utrujenost, diareja itd. Ti simptomi bodo izginili, pomembno pa je, da nadaljujemo s pitjem aktivirane vode in ne prekinjamo procesa razstrupljanja. Količino popite vode lahko za nekaj dni zmanjšamo in s tem omilimo omenjene simptome. Dodatno kopanje v aktivirani vodi spodbuja in nudi podporo telesu v procesu razstrupljanja.

Ali je potrebno piti strukturirano vodo ohlajeno? Kako dolgo revitalizirana/aktivirana voda obdrži svoje lastnosti?

Revitalizirano/aktivirano vodo lahko pijemo ohlajeno, kakor tudi segreto na sobno temperaturo.
Znanstveniki so ugotovili, da ohlajena voda že naravno vsebuje večji odstotek hexagonalno organiziranih molekul. Voda iz Acqua Phi obdrži svoje lastnosti več mesecev tako ohlajena, kot tudi pri sobni temperaturi.
Naprava Acqua Phi ustvarja zelo stabilno hexagonalno vodo, ki jo ni treba shranjevati v hladilniku. Tako pridobljena hexagonalna voda bo obdržala svojstva tudi pri sobni temperaturi več mesecev.
Za shranjevanje priporočamo uporabo steklenic, saj plastenke pogosto vsebujejo škodljive snovi, ki se z lahkoto izločajo v vodo.

Kaj pa učinki heksagonalne vode na živali in rastline?

Heksagonalna voda je po naravi dobra za žive organizme. Tako živali kot tudi rastline bodo imele od revitalizirane/aktivirane vode samo korist.
Živali nagonsko raje pijejo hexagonalno vodo, kot vodo iz pipe. Krave, ki pijejo aktivirano vodo, dajejo bolj kakovostno mleko. Tudi čebele dajejo boljši med, zajedavci pa jih redkeje napadajo. 
Rastline, ki so zalivane z aktivirano vodo, so pogosto bolj čvrste, rastejo hitreje in dajejo več sadežev boljše kakovosti.

Zakaj je heksagonalna voda tako pomembna?

Voda, ki ima heksagonalno strukturo (manjši »vodni grozdi«), se lažje in hitreje premika skozi celice. To zagotavlja boljšo hidracijo, izboljšano absorbcijo hranil ter kvalitetnejše razstrupljanje.
V knjigi  “The Water Puzzle and The Hexagonal Key”, Dr. Mu Shik Jhon, na podlagi svojih raziskav razlaga, da heksagonalno vodo najdemo v zdravih celicah in kako heksagonalna voda, ki obdaja zdrava tkiva, ščiti DNK in podpira različne metabolične procese v telesu. Njegove raziskave so pokazale direktno povezavo bolezni in staranja z pomanjkanjem heksagonalne vode v telesu.
Njegove raziskave razkrivajo povezavo med pomanjkanjem heksagonalne vode v telesu in razvojem bolezni ter staranjem.

Ali lahko revitalizirano/aktivirano vodo  uporabljamo za pripravo hrane in pijače?

Prednost naprave Acqua Phi je, da z njo lahko ''pridelamo'' toliko heksagonalne vode, kolikor jo potrebujemo za pitje, pripravo hrane in druge potrebe v gospodinjstvu ter življenju na sploh.
Lahko jo uporabljamo tudi za kuhanje, spiranje sadja in zelenjave ali pa za pranje hrane preden jo zamrznemo. Strukturirana voda zagotavlja hrani podaljšano svežino in kakovost. Številna so poročanja, da ima npr. kava, skuhana z aktivirano vodo, mehkejši, prijetnejši in bolj intenziven okus. Aktivirana voda je odlična za pripravo testa, sadje in zelenjava, ki ju za nekaj minut namočimo v aktivirano vodo, pa izkazujeta pozitivne biofizikalne učinke.
V proizvodnji globoko zmrznjene hrane se ponekod že uporablja strukturirana voda v proizvodnih procesih.

Ali lahko otroci pijejo revitalizirano/aktivirano vodo?

Seveda lahko. Raziskave, opisane v knjigi “The Water Puzzle and The Hexagonal Key”  kažejo, da je skoraj 100% vode v telesu novorojenčka, heksagonalne strukture. Obnavljanje in vzdrževanje heksagonalne vode v telesu pripomore k boljšemu zdravju in vitalnosti. Lahko rečemo, da je uporaba in uživanje revitalizirane/aktivirane vode s heksagonalno strukturo, najboljše darilo celi družini.

Zakaj je priporočljivo kopanje v aktivirani vodi?

Človeško telo vsebuje med 70 in 80 % vode. Z vidika molekul to pomeni, da je kar 99 % molekul v našem telesu, molekul vode. Ugotovljeno je bilo, da aktivirana voda v določeni meri prenese svoje biofizikalne lastnosti, na običajno vodo v njeni okolici. Raziskava »DNK, valovi in voda«, dobitnika Nobelove nagrade Loca Montagniera in kvantnega fizika Emilia Del Guidicea, tudi znanstveno razlaga omenjene pojave, s pomočjo lastnosti kvantnega polja.
S kopanjem v aktivirani vodi, se vodne molekule posredno aktivirajo skozi kopel oz. vodo, ki nas obkroža.

Kako aktivirana voda učinkuje na vodni kamen?

AcquaPhi ima zelo pozitiven in uporaben učinek na strukturo vodnega kamna. Običajni vodni kamen spremeni v »aragonit«. »Aragonit« je vrsta vodnega kamna, ki se ne nalaga na stene in površine.
Tudi vodni kamen s kalcijem, ki se je že naložil v ceveh, se bo sčasoma spremenil v »aragonit« in lahko prične odpadati, zato ne smemo biti presenečeni, v kolikor ga bomo našli na odtočnih filtrih.
AcquaPhi ne odstranjuje vodnega kamna, temveč spremeni njegovo strukturo, zaradi česar ostanejo kazalci meritev vodne trdote nespremenjeni.

Ali voda, aktivirana z AcquaPhi, ob segrevanju izgubi svojo strukturo?

Vodne molekule so organizirane v skupine. Blizu ledišča (0° C), je takšna »krogla vodnih molekul« sestavljena iz cca. 700 vodnih molekul, pri 20° C iz cca. 450 vodnih molekul, pri 37° C iz cca. 400 vodnih molekul, pri vrelišču pa iz vsaj 50 vodnih molekul. Te koncentracije vodnih molekul poznamo pod izrazom »vodni grozdi« oz. angl. »water clusters«.
Iz navedenega izhaja, da »vodnega spomina« ni moč preprosto »izbrisati« s segrevanjem do vrelišča, posledično vsebuje voda, aktivirana s pomočjo AcquaPhi, tudi v obliki vodne pare, ustrezno naravno informacijo.
V procesu aktiviranja z AcquaPhi, voda prejme informacijo – rezultat je pravilna heksagonalna struktura molekul. Strukturirana oz. aktivirana voda ima specifične lastnosti, ki se ohranijo tudi v procesu segrevanja. Obstajajo npr. številna poročanja o bolj intenzivnem, pa vendar mehkejšem okusu kave in čaja, pripravljenih z vročo vodo.

Ali voda, aktivirana z AcquaPhi, ob pretoku skozi cevi, ohrani svojo strukturo?

Da, njena struktura ostane nespremenjena. Naravoslovec in znanstvenik Viktor Schauberger, katerega dognanja so bila uporabljena pri razvoju AcquaPhi, je dejal, da voda »umre«, ko se pretaka po ceveh z okroglim prerezom, kar pomeni, da je vprašanje popolnoma na mestu.
Vendar pa je voda z AcquaPhi dinamizirana do te mere, da z lahkoto »preživi« (ohrani svojo strukturo). Iz istega razloga voda, dinamizirana z AcquaPhi, zadrži svoje lastnosti več mesecev tudi, ko jo shranimo.

V čem je razlika med AcquaPhi in ostalimi podobnimi napravami za proizvodnjo aktivirane in dinamizirane vode?

Večina sistemov za aktivacijo vode, je omejena na področje »prepisa« obstoječe informacije vode, z uporabo biološko ustreznih frekvenc ali informacij, ne da bi poprej »izbrisale« obstoječi spomin vode. Pomislite na video kasete, na katere je bilo moč preko starega, obstoječega, posneti nov film. Kakovost slike ni bila več takšna, kot če smo film posneli na povsem novo kaseto.
Kot magnetni trak kasete, tudi voda shranjuje informacije. Da bi zagotovili kakovost informacij in odstranili prisotnost kakršnihkoli »starih« informacij, je nujen »izbris« prav vseh obstoječih informacij, da lahko zagotovimo najvišjo možno kakovost vode.
AcquaPhi (s konektorjem premera ½“) »izbriše« obstoječe informacije vode na razdalji skoraj 4 metre. AcquaPhi Home ( s konektorjem premera ¾“) pa izkazuje omenjeni učinek na skoraj 7-ih metrih razdalje. To se doseže z rotiranjem vode v posebej ustvarjenem magnetnem polju.
V tem trenutku ne poznamo nobene naprave, ki bi imela takšno sposobnost »formatiranja« oz. izbrisa vodnega spomina.
Po postopku izbrisa, se »vtisne« oz. vnese nova informacija. To informacijo zagotavlja posebna mešanica materialov, imenovana »Mixos«, kot prenašalec informacije. Raziskave na tej mešanici materialov so potekale cca. 20 let.
Rezultate testa »Mixos« in njenih učinkov na lastnosti vode, ki so ga izvedli na slovenskem inštitutu »Bion«, si lahko pogledate tukaj.
Z zapletenimi testi na različnih naravnih materialih in frekvencah, je bilo ugotovljeno, da »Mixos« zagotavlja daleč najboljše rezultate.
Do tega datuma, je AcquaPhi edini aktivator in dinamizator vode, ki uporablja »Mixos«.
Poleg že omenjenih lastnosti, AcquaPhi tudi zelo močno okrepi naravne vibracije, kar se doseže v veliki meri zahvaljujoč posebni jajčni obliki s proporci »zlatega reza«. To specifično obliko je leta 2002 odkril in zasnoval proizvajalec AcquaPhi in jo tudi objavil v Schaubergerjevi »Implosion« reviji.
Trenutno je to edina naprava, zasnovana in skonstruirana po teh specifičnih geometrijskih proporcih in kot taka tudi zaščitena z ustreznim modelom zaščite.
Dodatno k tej posebni jajčni obliki, ima AcquaPhi tudi t.i. »električni plastni naboj po W. Reichu«, zahvaljujoč izmeničnim organskim in kovinskim plastem. Zelo pametno in učinkovito je izvedena integracija kovinskih cevi in organske vode. Poleg tega je popolnoma v skladu s t.i. »Torkado modelom« (univerzalna torus struktura vrtinca po fizičarki Gabi Muller).

Zakaj je naprava dizajnirana v skladu s proporci »zlatega reza« in ali se »zlati rez« nanaša le na ohišje ali tudi na ostale dele AcquaPhi?

Viktor Schauberger je priporočal »kopiranje narave«, s ciljem spodbujanja procesov rasti. Narava uporablja »ne – Evklidovo« geometrijo, kot npr. krivulje, spirale in jačne oblike. Jajce je izvir življenja. Celo maternica ima obliko jajca.
»Zlati rez« (»Phi« geometrija) je konstanta, ki jo najdemo povsod v vesolju in naravi. Tako se zdi primerno preračunati in uporabiti obliko jajca, glede na proporce »zlatega reza«. Poleg samega ohišja, je tudi sistem cevi znotraj AcquaPhi v skladu s »Phi geometrijo.

Kako dolgo lahko mešanica materialov »Mixos« zagotavlja omenjene učinke oz. ali je obdobje njenega delovanja omejeno?

Glede na specifikacijo proizvajalca »Mixos«, je čas delovanja mešanice »Mixos« znotraj AcquaPhi, neomejen.

Ali so v AcquaPhi vgrajene mehanske komponente ali pa je turbulenca dosežena po principu sistema cevi?

V AcquaPhi ni vgrajenih nobenih mehanskih delov in komponent. Sistem cevi poteka neprekinjeno od samega začetka, pa vse do konca. Sistem cevi je spiralasto zvit na enakomernih odsekih, kar povzroča močne vodne vrtince.

Ali lahko AcquaPhi oz. strukturirana voda spremeni pH-vrednost vode?

Ugotovljeno je bilo, da se pH-vrednost vode rahlo zviša na raven 7,4 (rahlo alkalno), kar na srečo ustreza »idealnim vrednostim« naših celic. Glede na teorije Viktorja Schaubergerja, je to povsem normalno za pričakovati, saj alkalna voda (pH > 7), ustreza strukturnemu »principu implozije«, medtem ko kisla voda (pH < 7), ustreza uničevalnemu »principu eksplozije«.
Vendar pa je potrebno delovanje AcquaPhi oz. strukturirane vode na pH-vrednost vode, podrobneje proučiti. Prve raziskave so bile opravljene na Univerzi v Neaplju (prof. Elia). Glede na Prigoginovo termodinamiko, temperatura mešanja narašča, ko se v vodi ustvarijo »super-urejene strukture«. Poleg tega se zviša tudi pH-vrednost, kar pojasni rahlo zvišan pH vode ob uporabi AcquaPhi. Glede na dejstvo, da ta fenomen še ni v popolnosti raziskan, v tem trenutku ne moremo dokončno potrditi, da AcquaPhi oz. strukturirana voda spremenita pH-vrednost vode.

Ali hkrati, ob uporabi AcquaPhi, potrebujem tudi vodni filter?

AcquaPhi je namenjen za delovanje na pitno vodo in kot takšen nima učinka filtriranja, saj se predpostavlja, da je voda že očiščena in ne vsebuje škodljivih snovi oz. so te znotraj dovoljenih meja.
AcquaPhi učinkuje na strukturo vode, vendar pa je dejstvo, da je voda delno onesnažena, čeprav je vsebnost onesnaževalcev znotraj dovoljenih meja. V tem primeru lahko AcquaPhi kombiniramo z vodnim filtrom. Poznamo različne sisteme filtrov, ki so uporabni v različnih situacijah. V kolikor so v vodi prisotni ostanki medicinskih produktov, bo naš cilj izločanje le-teh. Kljub vsemu, pa sam postopek filtriranja ne izniči vpliva onesnaževalcev, ti namreč pustijo svoje sledi v »vodnemu spominu« in imajo, v smislu homeopatije, negativen učinek na organizem. In ravno v tem delu nam priskoči na pomoč AcquaPhi z »izbrisom vodnega spomina« v celoti.
Ravno zato je priporočljivo v določenih primerih uporabiti kombinacijo vodnega filtra in AcquaPhi, pri čemer moramo paziti, da vgradimo AcquaPhi vedno na koncu, torej za vodnim filtrom, tako, da gre voda najprej skozi filter in šele nato skozi AcquaPhi, preden pride do nas.

Ali obstajajo resnični dokazi o »boljši« vodi? Sam okus vode ni kriterij kakovosti in voda, ki nekaj časa stoji oz. »počiva«, je običajno drugačnega okusa od »sveže natočene« vode iz vodovoda?

Voda, ki priteče iz AcquaPhi, ima takoj drugačen okus (»sladek«, svež – kot čista gorska izvirska voda), ne da bi jo bilo potrebno nekaj časa pustiti, da stoji.  To so opazili in potrdili skoraj vsi uporabniki. Čeprav to ni znanstveni kriterij, je to dejstvo kar impresivno in ga je moč vedno znova ponoviti.
Uradna znanost, se je šele nedavno pričela ukvarjati bolj resno s področjem strukture vode. Za to obstajajo številni razlogi, kot je pojasnil Prof. Pollack v predstavitvi svoje knjige »The fourth Phase of water«. Trenutno obstajajo posredni dokazi v obliki različnih slik vodnih kristalov in učinka na biološke sisteme. Japonski raziskovalec vode Masaru emoto, ki je razvil »fotografijo kristalov«, je predlagal preprost, pa vendar učinkovit kriterij testiranja, ki ga ni moč zanikati: izboljšana rast rastlin. In ravno to se zgodi ob uporabi AcquaPhi.
Nekaj besed o izboljšani strukturi vode, v kolikor jo pustimo »počivati« nekaj časa. Očitno je res, da je kakovost vode, ki priteče iz AqcuaPhi, močno izboljšana (podobna vodi, ki nekaj časa stoji). Evidentno ima »slajši« okus, kar je potrjeno s strani številnih uporabnikov. Obrazložitev leži v odkritjih omenjenega Prof. Pollacka. Opazil je namreč, da se na vpojnih (»hidrofilnih«) površinah, vodne molekule organizirajo v strukturo »satovja«. Več energije, kot ima voda, gostejša bo plast strukturirane vode. To je lahko energija emitiranja (svetlobe, toplote), lahko pa je tudi energija turbulence (dinamizacija). V tem pogledu, AcquaPhi trajno izboljša energijske lastnosti vode.
Strukturiranje vode zahteva svoj čas, kar pojasnjuje fenomen vode, ki nekaj časa »stoji«. AcquaPhi povzroči povečanje energije, ki vodi v strukturiranje. Posledično se pojavi vprašanje: »Ali je priporočljivo AcqaPhi vodo pustiti »počivati« nekaj časa, preden jo popijemo?« Odgovor je da, le v kolikor želite boljši okus. V nasprotnem primeru ni potrebno čakati, saj naše celice vsebujejo nešteto vpojnih površin, na katerih se lahko z aktivirana voda deponira v svoji strukturni obliki.
Acqaphi se še vedno smatra za inovacijo. Za vse inovacije, posebno na samem začetku, je značilno pomanjkanje dokazov. S časom, ko se ti dokazi pojavijo, inovacije postanejo mojstrovine. AcqaPhi pomeni vstop na neraziskano, »deviško« področje, katermu pristopamo in ga pogumno ter predano raziskujemo. Svet potrebuje nove tehnologije, ki so v povezavi in harmoniji. Viktor Schauberger je predlagal opazovanje in posnemanje narave. V ta pristop verjamemo in ga uporabljamo, rezultat pa je AcquaPhi.
Rezultate testa »Mixos« (posebne mešanice materialov v AcquaPhi) in njenih učinkov na lastnosti vode, ki so ga izvedli na slovenskem inštitutu »Bion«, si lahko pogledate tukaj.

Kje lahko izvem in preberem več o heksagonalni vodi?

Priporočamo dve knjigi:

- “The Water Puzzle and The Hexagonal Key”, v kateri Dr. Mu Shik Jhon analizira in razlaga 40 let raziskav na področju Heksagonalne vode in njenih lastnosti ter učinkov.
- “Hexagonal Water - The Ultimate Solution” , ki pa je bolj strnjen povzetek zadnjih dognanj o heksagonalni vodi.
(Pomemben vir koristnih informacij je tudi splet, kjer lahko najdemo veliko informacij o lastnostih in učinkih revitalizirane/aktivirane vode s heksagonalno strukturo.)

 

Ostala literatura:

 1. Bachmann, K.: Wasser: Das magische Element, GEO Magazin (2006), 07.
 2. Bergsmann, O.: Struktur und Funktion des Wassers im Organismus. Versuch einer Standortbestimmung, Vol. 14, Dunaj 1994.
 3. Elia, V. et al.: The ‘Memory of Water’: an almost deciphered enigma. Dissipative structures in extremely dilute aqueous solutions,  Homeopathy. 96 (2007), 3, p. 163–169.
 4. Eyring, H. et al.: Significant Liquid Structures. VI. The Vacancy Theory of Liquids, Proceedings of the National Academy of Sciences. 47 (1961), 4, p. 526–537.
 5. Fellin, A.: *Das richtige Wasser für Ihre Gesundheit. Welches Wasser ist wirklich rein? So beugen Sie Krankheiten vor und steigern Ihr Wohlbefinden, Stuttgart 2006.
 6. Jhon, M. S. et al.: Hexagonales Wasser. Der Schlüssel zur Gesundheit, Dt. Erstausg, Potsdam 2008.
 7. Ludwig, R.: Wasser: Von Clustern in die Flüssigkeit, Angewandte Chemie. 113 (2001), p. 1856–1876.
 8. Merkel, W.: Immer mehr bizarre Eigenarten beim Wasser entdeckt. Wasser ist der bestuntersuchte Stoff und gibt doch noch viele Rätsel auf. Seine bizarren Eigenschaften machen es zum Medium des Lebens,
URL: welt.de/wissenschaft/article8211071/Immer-mehr-bizarre-Eigenarten-    beim-Wasser-entdeckt.html (07.08.2014).
 1. Pollack, G. H.: Water and Health,
URL: faculty.washington.edu/ghp/research-themes/water-and-health/    (07.08.2014).
 1. Pollack, G. H.: The fourth phase of water. Beyond solid, liquid, and vapor, Seattle, WA 2013.
 2. Roy, R. et al.: The Structure Of Liquid Water. Novel Insights From Materials Research; Potential Relevance To Homeopathy, Materials Research Innovations. 9 (2005), 4, p. 577–608.
 3. Schauberger, V. et al.: Das Wesen des Wassers. Originaltexte, herausgegeben und kommentiert von Jörg Schauberger, 4th Edition, 2012, Baden, München 2006.
 4. Vaiger, M. et al.: Water. Die geheime Macht des Wassers, München 2010.