V zdravju in medicini

V osnovi človeško telo sestavljajo bilijoni celic, ki uravnavajo in skrbijo za prav vsako od telesnih funkcij. Celice tvorijo našo kri, srce, mišice, možgane, živčevje, kožo itd. Prav vsak vdih, premik in impulz v našem organizmu, je odvisen ravno od pravilnega delovanja celicCelična presnova je namreč zapleten proces, ki pa ga lahko pospešimo, izboljšamo in podpremo – z magnetno resonančno stimulacijo.

V čem se odraža nepravilna ali pomanjkljiva celična presnova?

 • nepravilna celična presnova negativno vpliva na delovanje organizma

 • celice niso več zmožne izločati odpadnih snovi, toksinov

 • počutimo se utrujeni, šibki, brez moči

 • v našem telesu se pričnejo razvijati bolezni

Kakšni so učinki pravilne celične presnove na organizem?

 • pravilno delovanje celične presnove ima pozitivne učinke na telo in duha

 • počutimo se vitalni in mladostni, fit

 • okrepi se naše dobro počutje

 • veliko lažje vzdržujemo naše zdravje

 • veliko hitreje se regeneriramo

 • smo polni energije

MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA - POSPEŠIMO CELIČNO PRESNOVO!

Magnetna terapija že nekaj časa predstavlja odlično komplementarno terapijo pri zdravljenju v na področju uradne medicine. Vendar pa tudi tu obstajajo velike razlike. V nasprotju s terapijo z magnetnimi polji, kjer se uporabljajo statični magneti visokih moči, ali pa v nasprotju s pulzno magnetno terapijo, kjer se uporabljata le sinusni ali pravokotni val, Vita-life uporablja pulzirajoča magnetna polja z nizkoenergetskimi impulzi majhne moči, s posebnim signalom »multiplega zoba žage« (t.i. »piezzo impulz«) z optimiziranimi sekvencami – zato v tem primeru govorimo o magnetno resonančni stimulaciji.

Razlika med terapijo z magnetnimi polji, pulzno magnetno terapijo in magnetno resonančno stimulacijo, nam pojasni, zakaj je stimulacija z magnetno resonanco najučinkovitejša in ima največji učinek na organizem.
Na ta način magnetno resonančna stimulacija Vita-life optimalno deluje na najmanjšo enoto človeškega telesa – celico, spodbuja in pospešuje celično presnovo in zagotavlja organizmu energijo, ki jo potrebuje za stimulacijo in aktivacijo samozdravilnih sposobnosti.

»ZDRAVE CELICE TVORIJO ZDRAV ORGANIZEM«

Magnetno resonančna stimulacija Vita-life spodbuja celično presnovo z izboljšanjem vezave, vsrkanja in dotoka hranilnih snovi in kisika do celic. Istočasno se pospeši tudi izločanje odpadnih produktov in snovi iz celic. Magnetno resonančna stimulacija Vita-life stimulira vsako celico posebej s posnemanjem zemljinega naravnega magnetnega polja, ki niha v enakem frekvenčnem razponu, kot naše celice.

Magnetno resonančna stimulacija Vita-life:

 • stimulira celoten organizem z resonančnim učinkom na celice
 • aktivira samozdravilne sposobnosti organizma
 • izboljša in pospeši prekrvitev in dotok kisika
 • pospeši celično presnovo in okrepi imunski sistem
 • pozitivno in spodbudno vpliva na živčni sistem z lajšanjem bolečin
Laično bi se lahko izrazili, da magnetno resonančna stimulacija Vita-life napolni vaš organizem, kot polnilec napolni baterije.

VITA LIFE R-SYSTEM

Vita-life R-system je najnaprednejši medicinski pripomoček za magnetno resonančno stimulacijo na trgu in z uporabo posebne oblike impulza, generira nizkoenergijska pulzirajoča elektromagnetna polja. Nizka intenzivnost je uporabljena namenoma, saj na ta način posnema zemljino naravno magnetno polje. Način delovanja na telo je lahko stimulativen ali pa pomirjevalen – odvisno od trenutnih zahtev organizma. Uporabljeno magnetno polje bo izboljšalo celično presnovo in s tem zagotovilo telesu vitalnost in dobro počutje.


Poglejte si, kako deluje Vita-life R-system na vaš organizem:V kakšni obliki prejmete R-system?Popoln komplet sestavljajo naslednje komponente:

 1. Upravljalna enota, čip kartica in električni adapter

Upravljalna enota generira impulze magnetnega polja in je preprosta za uporabo.
Čip kartica vsebuje različne programe s specifičnimi impulzi magnetnega polja. Osnovna nastavitev je popolnoma avtomatiziran, časovno odvisen program ("URA ORGANOV"  iz tradicionalne kitajske medicine). Dodatni programi služijo različnim namenom uporabe. Oglejte si celotno "Preglednico programov". 
 1. Aplikator za celotno telo – velika blazina s tuljavo

Ta aplikator uporabljamo za magnetno resonančno stimulacijo celotnega telesa.

Enostavno se ulezite, sprostite in uživajte.

 1. Lokalni aplikator – manjša blazina s tuljavo

Priročen lokalni aplikator je izvrsten za uporabo na bolj specifičnih predelih (npr. na vratu, na zadnjem predelu kolena itd.)

 1. »Biofeedback« prstni senzor

»Biofeedback senzor« je majhna napravica, ki z vašega prsta odčitava srčni utrip in njegovo variabilnost (in še 5 ostalih parametrov srčni utrip, parcialni tlak kisika v krvi, elektromiografija (EMG), elektroencefalografija (EEG), temperaturo kože, upornost kože). Podatki se nato pošljejo upravljalni enoti, ki podatke preračuna in prilagodi posamezne parametre magnetno resonančne terapije preko patentirane povratne zanke.
To pomeni, da naprava neprestano »komunicira« z našim telesom in se magnetno polje ves čas magnetno resonančne terapije sproti prilagaja trenutnim zahtevam našega organizma in to v realnem času, brez zamika.
To je edinstvena funkcija Vita-life R-systema.


Spodnji video prikazuje enostavnost uporabe Vita-life R-systema:

Kaj pomeni variabilnost srčnega utripa (HRV)?

Variabilnost srčnega utripa (HRV), je indikator stanja avtonomnega živčnega sistema in ravni stresa.
Izračuna se na osnovi neprestanega spreminjanja časovnih intervalov med našimi srčnimi utripi. Z uporabo naprave, ki naše telo in avtonomni živčni sistem celoten čas terapije»posluša, spremlja in reagira«, lahko vsak posamezen način terapije individualno prilagodimo.

Vita-life patentirana povratna zanka

V kolikor je simpatični živčni sistem (odgovoren za nadzor in uravnavanje naših organov) preveč aktiven, bo Vita-life R-system poskrbel da za umirjanje in pomiritev organizma. Če pa je obratno in v tem trenutku prevladuje parasimpatični sistem, bo Vita-life R-system izbral bolj stimulativne nastavitve.
Na ta način, na dolgi rok, Vita-life R-system harmonizira učinke fiziološkega stresa na organizem in je v svetovnem merilu v tem pogledu edini medicinski pripomoček s takšno funkcijo.

Poglejte si številne prednosti Vita-life R-systema, pred podobnimi napravami na trgu.

OBSTAJA VELIKO RAZLOGOV ZA UPORABO VITA-LIFE R-SYSTEMA

Pozitivni učinki terapije z magnetnim poljem na organizem so znanstveno dokazani. Številne študije in poročila dokazujejo naslednje učinke:

 • izboljšanje in pospešitev prekrvavitve

 • povečan dotok kisika

 • izboljšana in pospešena celična presnova

 • izboljšan in okrepljen imunski sistem

 • lajšanje bolečin in hitrejše okrevanje po poškodbah

Preverite celoten seznam (preko 140) poškodbenih in bolezenskih indikacij pri katerih Vita-life R-system nudi učinkovito pomoč.

Na voljo je tudi Klinični priročnik za uporabo R-systema, v katerem so, na osnovi klinične prakse, podrobno opisane prednosti in delovanje Vita-life R-systema, pa tudi optimalne nastavitveposameznih aplikatorjev (glede na klinične izkušnje), nasveti, metode, trajanje, jakost in pogostostizvajanja terapij pri vsaki od naštetih bolezenskih indikacij. Tu lahko naročite "Klinični priročnik v slovenskem jeziku.
Na področju »Zdravja na delovnem mestu«, se Vita-life R-system uporablja za zagotavljanje zdravja in zadovoljstva zaposlenih.

Impresiven je tudi seznam nekaterih izvajalcev in uporabnikov Vita-life magnetno resonančne stimulacije. 

Ali ne bi bilo zanimivo preizkusiti in uporabljati takšne naprave na svojem telesu?

V kolikor želite te izjemne učinke Vita-life magnetno resonančne stimulacije pred morebitno odločitvijo za nakup tudi osebno preizkusiti, so vam na voljo različne možnosti preizkusa Vita-life R-systema, in sicer tako za fizične osebe, kot tudi za pravne osebe (d.o.o., samostojne podjetnike, društva itd.).
V kolikor ste se odločili za nakup Vita-life R-systema, pa obstaja tudi možnost obročnega odplačevanja (do 36 obrokov), in sicer ravno tako za fizične, kot tudi za pravne osebe (d.o.o., samostojne podjetnike, društva itd.)
V primeru zanimanja ali kakršnihkoli vprašanj, pokličite na tel. št. 01/235 55 34.

VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA V ŠPORTU

V športu je Vita-life R-system zelo uspešen in predstavlja stalnico že vrsto let.
Od teka do zimskih športov, nogometa ali ekstremnih športov – Vita-life sistemi so uveljavljeni vkaterikoli vrsti športa že več kot dve desetletji. Številna poročila potrjujejo dosežene uspehe.
Preverite  in impresivne reference na športnem področju. 

ZNANE OSEBNOSTI IN VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA

Vita –life ponosno predstavlja nekatere izmed svetovno znanih navdušencev nad Vita-life R-systemom
Številne znane osebnosti z različnih področij so navdušeni nad učinki Vita-life R-systema:

- Roger Moore

- Muhammed Ali

- Shirley Bassey

- monaški princ Albert

- Franz Beckenbauer

- Til Schweiger

- Hansi Hinterseer

- Lena Valaitis

ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA O VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNI STIMULACIJI IN VITA-LIFE R-SYSTEMU

Kaj se dogaja med magnetno resonančno stimulacijo?
"Magnetna energija je osnovna energija. Brez nje ne bi bilo življenja na zemlji". (Werner Heisenberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziko)
Magnetno resonančna stimulacija (MRS) Vita-life, deluje na najmanjši sestavni del človeškega telesa: na celico. Zdravje celic je predpogoj za zdravje organizma. Magnetno resonančna stimulacija pospešuje regeneracijo celic preko povečane vezave, dotoka in učinkovitejšega vsrkanja (absorpcije) hranilnih snovi in kisika ter učinkovitejšega izločanja odpadnih snovi. Telo stimulira z magnetnim poljem, ki posnema zemljino naravno magnetno polje in tako učinkovito deluje na celice, saj pulzira v enakem frekvenčnem območju, kot naše celice.
Magnetno resonančna stimulacija aktivira samozdravilne sposobnosti organizma, izboljša prekrvitev in dotok kisika, pospeši in izboljša celično presnovo ter okrepi in dvigne imunski sistem. Poleg tega ima pozitiven učinek na živčni sistem preko lajšanja bolečin. To je energijska postajanašega telesa.

Kakšna je vloga magnetno resonančne stimulacije na področju medicine?

Magnetno resonančna stimulacija ima dokazane učinke na področju zdravljenja pri bolečinah, boleznih in preventivi. Kronične bolečine, bolezni povezane z dolgotrajnim stresom, na področju ortopedije, pa vse do težav z zobmi ali ginekoloških težav – na praktično vseh področjih kaže magnetno resonančna stimulacija pozitivne učinke.

Preverite celoten seznam (preko 140) poškodbenih in bolezenskih indikacij pri katerih Vita-life R-system nudi učinkovito pomoč. 

Na voljo je tudi "Klinični priročnik za uporabo R-systema", v katerem so, na osnovi klinične prakse, podrobno opisane prednosti in delovanje Vita-life R-systema, pa tudi optimalne nastavitveposameznih aplikatorjev (glede na klinične izkušnje), nasveti, metode, trajanje, jakost in pogostostizvajanja terapij pri vsaki od naštetih bolezenskih indikacij. 

Učinki so znanstveno dokazani. Uporablja se kot podporna terapija v procesu zdravljenja po poškodbah in operacijah, kot dopolnilna terapija v klasični medicini, v vse večji meri pa tudi na področju preventivne skrbi za zdravje.

Ali so učinki znanstveno dokazani?

Že kar nekaj let so učinki magnetno resonančne stimulacije tudi znanstveno dokazani – izdelanih je bilo na tisoče študij. Vita-life je, kot pionir na tem področju, ustvaril tudi podatkovno bazo študijna to temo.
Vita-life podatkovna baza kliničnih študij je uporabniku prijazna: po končani registraciji prejmete 3 poizvedbe gratis. Nadaljnje poizvedbe pa so plačljive. 20 poizvedb po ceni 12 €, vam omogoči dostop do 20-ih študij. V meniju lahko izbiramo iskanje po kategoriji, ključnih besedah ali po avtorju.
podatkovni bazi se nahaja preko 1.300 študij o učinkih magnetno resonančne stimulacije. Podatkovna baza je rezultat razširjenega projekta pod taktirko Univ. Prof. Dr. Johanna Hübscher. Več kot 4.000 študij je bilo pregledanih in le tiste, ki so dosledno upoštevale znanstvene protokole in so v celoti in korektno dokumentirane, so uvrščene v podatkovno bazo.

Tudi na strani PubMed , boste našli veliko študij na to temo.

S katerimi partnerji sodeluje Vita-life na področju magnetno resonančne stimulacije?

Vita-life ima odbor medicinskih svetovalcev in paleto izkušenih znanstvenikov in različnih strokovnjakov s področja zdravja, ki s svojim znanjem in izkušnjami zagotavljajo strokovno podporo.
Odbor medicinskih svetovalcev sestavljajo neodvisni znanstveniki in različni strokovnjaki s področja zdravja, ki prostovoljno spremljajo in nadzirajo raziskovalne aktivnosti ter nam svetujejo. Sedem do devet stalnih članov se enkrat ali dvakrat letno sestane, analizira rezultate naših študij in nam nudi pomoč pri razvoju novih produktov.

Kako lahko magnetno resonančno stimulacijo uporabljamo na delovnem mestu?

Naraščajoče število poklicnih bolezni, vsakodnevnega stresa in posledično bolniških odsotnosti in zmanjšane delovne učinkovitosti, so stalnica v številnih podjetjih. Dobri delodajalci poskrbijo za svoje zaposlene in njihovo dobro počutje. To pomeni »win-win« situacijo za oboje, saj ljudje, ki sedobro počutijo tudi uživajo v svojem delu.
Promocija zdravja na delovnem mestu je poslovna strategija, ki promovira zdravje in dobro počutje zaposlenih.

Kakšni so učinki magnetno resonančne stimulacije na področju športa?

Učinkovite metode so hitro sprejete, medtem, ko se neučinkovite še hitreje opustijo – to načelo je pripomoglo k uveljavitvi magnetno resonančne stimulacije Vita-life na vseh področjih športa – v profesionalnem in amaterskem športu. Magnetno resonančna stimulacija se uporablja pri treningu, za regeneracijo ali kot podporna terapija pri zdravljenju športnih poškodb.
Kako se kažejo učinki? Magnetno resonančna stimulacija pripomore k sprostitvi napetosti, izboljšanju vzdržljivosti, pospešeni rasti mišic, stabilizaciji cikla spanja in budnosti in mnogo več. In: učinkovitost magnetno resonančne stimulacije pri zdravljenju vnetih mišic, je bila nedavnoklinično potrjena.

Vita-life sistemi se uspešno uporabljajo v številnih športih, od teka in zimskih športov, do nogometa in ekstremnih športov. Preverite impresivne reference na športnem področju. Zelo široka je tudi paleta učinkov, načinov in možnosti uporabe magnetno resonančne stimulacije v športu.

Kako močno je magnetno polje, ki ga generira Vita-life R-system?

Vita-life R-system generira pulzirajoče elektromagnetno polje nizkih jakosti. Moč »na vrhu« impulza (magnetic flux density) znaša največ 400 µT (Mikrotesla). Primerjava: zemljino magnetno polje ima moč cca. 50 µT v srednji Evropi in cca. 30 µT na ekvatorju.

Kakšno obliko signala uporablja Vita-life R-system?

Vita-life R-system proizvaja magnetne impulze najmodernejše in dokazano najučinkovitejše oblike: multipli »zob žage« (multiple sawtooth wave).

Kolikšen je razpon frekvenc tega signala?

V nasprotju s sinusnim ali pravokotnim valom, impulz Vita-life R-systema ne pulzira z eno samo frekvenco. Pri tem impulzu obstaja osnovna frekvenca in prav tako tudi različne frekvence (variacije), ki izhajajo iz prodora (impulznih sekvenc) in zaporedja impulzov (sekvenc prodorov). In, zaradi dejstva, da je to signal oblike "zoba žage", vsebuje tudi harmonične valove.
Na splošno pa Vita-life R-system ustvarja »frekvenčni koktajl« v razponu od 0,1 do 20.000 Hz.

Kakšna je ralika med terapijo z magnetnimi polji, pulzno magnetno terapijo in magnetno resonančno stimulacijo?

Pri terapiji z magnetnimi polji gre za uporabo statičnih magnetov, večjih moči, ki pa ustvarijo statično magnetno polje, ki deluje le do cca. 1-3 cm oddaljenosti od izvira. Poleg tega se na statično magnetno polje človeško telo zelo hitro »navadi«, oz. prilagodi in je učinek zelo šibek in omejen le na krajše časovno obdobje.
Izraz »Pulzna magnetna terapija« pomeni uporabo pulzirajočih magnetnih polj nižjih jakosti, pri kateri se uporabljata t.i. »sinusni in pravokotni val«. »Sinusni val«, ki se je uporabljal na začetku te tehnologije, za optimalni učinek zahteva visoko moč polja in natančno nastavitev, zaradi česar je za uporabo na domu neuporaben. Pri »pravokotnem valu« pa maksimalni biološki efekt najdemo le v izredno kratkem valu dviga in spusta.
Ti dve obliki impulza (žal) uporablja cca. 99% naprav na trgu.

»Stimulacija z magnetno resonanco« (SMR) pa je postopek, pri katerem se povežejo nižje jakosti magnetnih polj s posebnimi frekvenčnimi snopi. Pri tej tehnologiji gre za uporabo posebnega vala »piezzo« oblike, patentiranega pri Vita-life R-systemu.
Glavna razlika med stimulacijo z magnetno resonanco (SMR) in običajno terapijo z magnetnim poljem (TMP) je v uporabi kompleksnih nazobčanih valov, ki jih preračuna krmilna naprava, oziroma snopičev pri SMR. Pri TMP pa se uporabljajo le posamezne, nespremenljive ali pojemajoče frekvence. S tem SMR terapevtu prihrani razmislek o tem, ali naj uporabi na primer 15 Hz pri artrozi in na primer 24 Hz pri zlomu kosti, saj so vse potrebne frekvence pri SMR že vključene v električni impulz, telo pa si od tega sámo «vzame«, kar potrebuje.


Vita-life R-system je trenutno edini digitalni medicinski pripomoček na trgu, ki uporablja to obliko (»piezzo«) impulza.

1 Thuile, C. (2001), str. 91-91ff.

2 Thuile, C. (2001), str. 91-91ff.

3 Thuile, C. (2001), str. 35-35ff.

4 Walzl, M. et al. (2003), str. 38.

5 Walzl, M. et al. (2003), str. 43.

Katere so prednosti Vita-life R-systema pred podobnimi napravami na trgu?

Spodnja preglednica prikazuje številne razlike in prednosti Vita-life R-systema pred podobnimi napravami na trgu.


Obstajajo razlogi, zaradi katerih ne smem uporabljati Vita-life R-systema?

Zaradi dejstva, da R-system aplicira pulzirajoča elektromagnetna polja, obstajajo t.i. »absolutne kontraindikacije«, pri katerih v nobenem primeru ne smete uporabljati R-systema in »relativne kontraindikacije«, kjer ga lahko uporabljate le pod zdravniškim nadzorom.

Preglejte seznam absolutnih in relativnih kontraindikacij.

Ali lahko Vita-life R-system uporabljam oblečen-a?

Ni razloga za odstranitev oblačil, saj pulzirajoča elektromagnetna polja prodirajo skozi oblačila in skozi celotno telo. Priporočljivo je le razrahljati tesno oprijete dele oblačil zaradi pospešitvecirkulacije (prekrvitve).

Katere parametre meri »biofeedback senzor«?

»Biofeedback senzor« meri naslednje parametre:

 • variabilnost srčnega utripa (HRV)

 • srčni utrip

 • parcialni tlak kisika v krvi

 • elektromiografija (EMG)

 • elektroencefalografija (EEG)

 • temperaturo kože

 • upornost kože

Poudarek je na meritvah variabilnosti srčnega utripa (HRV), ki je indikator stanja avtonomnega živčnega sistema in ravni fiziološkega stresa. Ta parameter računalnik konstantno preračunava in ves čas terapije prilagaja intenzivnost impulzov glede na vrednosti HRV v realnem času. Na ta način Vita-life R-system »komunicira« z našim organizmom in je »samouravnalen«.
Na ta način, na dolgi rok, Vita-life R-system harmonizira učinke fiziološkega stresa na organizem in je v svetovnem merilu v tem pogledu edini medicinski pripomoček s takšno funkcijo.

Ali kaj občutim med terapijo?

Ljudje, ki poročajo o konkretnih občutenjih, navajajo rahlo mravljinčenje ob stimulaciji živčevja ali pa rahlo toploto, predvsem na predelu hrbta. Ta občutek je rezultat boljše prekrvitve.
Na splošno pa učinek magnetno resonančne stimulacije ni odvisen od občutenja učinkov med terapijo.