Medicinska termografija

Diagnostika z medicinsko termokamero

 Preventivno odkrivanje začetkov razvoja bolezni

Logo medicinska termodiagnostika

Vsakdo si pravočasno zasluži resnico o svojem zdravstvenem stanju, namesto da bi čakal na prve simptome bolezni. Termografija  zelo zgodaj pokaže najpomembnejšega pokazatelja morebitnih zdravstvenih težav –  to je vnetje.

Ugotovimo, ali imate vnetje, preden postane težava.


________________________________________________________________________________

Kdaj na prvo preventivno termografsko slikanje?

Tudi če se počutimo povsem zdrave, je priporočljivo, da preverimo, v kakšnem stanju je naše telo. S tem se izognemo, da nas predrami šele bolezen – ko je že veliko dragocenega časa izgubljenega.

Za ženske:

S samopregledovanjem dojk bi morala začeti dekleta že v poznih najstniških letih ter s tem nadaljevati vse življenje, in sicer enkrat na mesec, po končani menstruaciji. Z rednim pregledovanjem dojk ženska hitro ugotovi, kdaj pride do neobičajnih sprememb.

Preventivni termografski pregled je primeren za ženske vseh starosti in bi ga morale opraviti:

 • pri starosti med 20 in 30 let: enkrat na 3 leta,
 • pri starosti med 30 in 40 let: enkrat na 2 leti,
 • pri starosti 40 let in več: enkrat letno oziroma večkrat, če je potrebno.

________________________________________________________________________________

V Vili zdravja opravljamo naslednje preglede:

 

 • Pregled dela telesa
 • Dentalni pregled (le ob napotitvi vašega zobozdravnika)
 • Pregled dojk
 • Pregled – glava, vrat, ščitnica
 • Pregled – prsi, srce, pljuča
 • Pregled abdomna / trebuh
 • Pregled okončin – roke, noge
 • Ženski/moški pregled
 • Pregled celega telesa

Na uspešnost zdravljenja večine bolezni 21. stoletja kritično vplivata pravilna diagnostika in zgodnje odkrivanje simptomov. S pravočasnim prepoznavanjem težav lahko namreč upočasnite ali celo preprečite njihov razvoj, zato medicinska stroka že vrsto let spodbuja ljudi k obiskovanju preventivnih pregledov.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Zakaj medicinska termografija v Vili zdravja?

Vila zdravja je edini ponudnik v Sloveniji in eden redkih v Evropi, ki ima vso medicinsko programsko in tehnično opremo, ki je potrebna za vrhunski nivo pregleda.

 Zanimivost: Najbližja klinika, ki ponuja podoben nivo storitev je šele na Nizozemskem.

 


Kako vemo, da bomo res dobili tisto, kar plačamo?

Ko se odločate za pregled z medicinsko termografijo, bodite pozorni, da ustreza vsem zahtevam, ki so potrebne, da je pregled natančen in kakovosten. V primeru, da vsi našteti pogoji niso izpolnjeni, je pregled nepopoln, termogrami neuporabni, rezultati nezanesljivi, vi pa tako zapravljate svoj čas in denar.Natančna analiza termogramov, značilnosti posameznih termalnih markerjev in s tem pravilna ocena stanja organizma so brez medicinske programske opreme močno okrnjene, veliko manj zanesljive in s tem tudi nerelevantne. 

Vrhunska medicinska programska oprema ima odločilno in ključno vlogo v procesu izvajanja pregledov z medicinsko termografijo.

Tehnična oprema (termokamera z opremo) mora biti najvišje kakovosti in zelo visoke ločljivosti in kot taka registrirana s strani regulatornih institucij za izvajanje medicinske termografije, v nasprotnem primeru so termogrami nerazločni in je analiza takšnih termogramov podvržena bolj ugibanju, kot pa resni analizi.

Mnogi strokovnjaki in zdravniki po vsem svetu uporabljajo prednosti, ki jih je prinesla medicinska termografija. Omogoča namreč preventivno odkrivanje sprememb in vnetij v telesu, tudi leta preden bi se pojavili simptomi bolezni. Ob pregledu ni kontakta kamere s telesom, metoda je popolnoma varna, brez sevanja in brez bolečin.

Preberite več o
tehnologiji in metodi izvajanja zdravstvenih pregledov z medicinsko termo kamero.


Ključne prednosti zdravstvenih pregledov z medicinsko termo kamero:
 
 • Odkrivanje potencialno škodljivih sprememb že vrsto let pred drugimi metodami.
 • Neboleč postopek, brez kontakta s telesom.
 • Vidni, vizualni rezultati in relevantna podlaga za morebitno nadaljnjo zdravniško obravnavo oz. ciljno usmerjeno preiskavo.
 • Popolnoma varna metoda zdravstvenih pregledov (popolnoma brez sevanja).
 • Pregled, primeren za vsakogar.
 • Možnost preprečitve nastanka in razvoja bolezni.
 • Pregled celotnega telesa omogoča določitev morebitnih lokacij simptomov, ki bi lahko povzročili kasnejši razvoj bolezni, z eno samo metodo.
 • Vrsta prednosti pri pregledu dojk – primerno za vse starosti, vse tipe dojk (fibrocistične, gosto tkivo…), tudi v primeru vsadkov, tudi za mlajše ženske, brez pritiska ali kontakta s tkivom, brez sevanja – zanesljivost do 97 %.
 • Možnost spremljanja uspešnosti zdravljenja in učinkovitosti terapij.Metoda zdravstvenega pregleda z medicinsko termo kamero se najpogosteje uporablja pri odkrivanju in določanju lokacije naslednjih obolenj (za podrobnejši opis (kliknite« na posamezno kategorijo):


Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z zdravstvenimi pregledi z medicinsko termo kamero.
V kolikor imate še kakršnokoli vprašanje glede zdravstvenega pregleda z medicinsko termo kamero ali pa se želite naročiti na pregled pokličite na tel. št. 01/23 555 34.

Za prijavo na pregled sledite spodnji povezavi, v obrazcu navedite svoje podatke in kontaktirali vas bomo za določitev termina pregleda.

PRIJAVA NA PREGLED


Ali je zdravstveni pregled s termo kamero primeren zame?
Gre za eno redkih metod, ki je povsem brez stranskih učinkov in primerna prav za vse, ki želite pravočasno poskrbeti za svoje zdravje. Pomaga vam namreč odkriti prve simptome bolezni, še preden se ta uspe razviti. Tako lahko na podlagi vidnih rezultatov in strokovnih nasvetov sprejmete prave ukrepe, ki preprečijo nastanek in napredovanje bolezni.
Ta vrsta zdravstvenega pregleda je idealna tudi za vse, ki že imate zdravstvene težave, a ne najdete pravega vzroka zanje ali pa ne veste, kje se težave nahajajo oziroma, kje je njihov izvor.


Odmevni rezultati in priznanje medicinske termografije s strani stroke 
Medicinska termografija, ki je bila v ZDA odobrena s strani FDA (Food and Drug Administration) že leta 1982, postaja ena od najbolj iskanih in priznanih metod preventivne diagnostike, ki so jo že sprejeli številni strokovnjaki in zdravniki po vsem svetu. Po besedah priznanega ameriškega zdravnika dr. Toma Hudsona termografija »zagotavlja možnost prepoznavanja zaskrbljujočih sprememb v telesu še pred nastankom dejanske bolezni, torej ravno v času, ko je mogoče nadaljnji razvoj še preprečiti s spremembo življenjskega sloga, dieto in gibanjem.«

Na kaj moramo biti pozorni?

Ko se odločate za pregled z metodo »medicinske termografije, bodite pozorni na to, da ta ustreza vsem potrebnim zahtevam, da je izveden po protokolu, na primernem nivoju in kakovostno. V primeru, da vsi našteti pogoji niso izpolnjeni, je pregled nepopoln, termogrami neuporabni, rezultati nezanesljivi, vi pa tako zapravljate svoj čas in denar.

 


V kolikor vas podrobneje zanima cena posameznih pregledov, si poglejte cenik zdravstvenih pregledov z medicinsko termo kamero v Vila zdravja.

Sprejmite odgovorno odločitev za svoje zdravje
Pravočasno odkrivanje simptomov bolezni in preverjanje vašega zdravstvenega stanja vam je zdaj na dosegu roke. Prvi in edini v Sloveniji namreč zagotavljamo profesionalne in strokovne zdravstvene preglede z infrardečo medicinsko termo kamero. Naša medicinska programska oprema je certificirana s strani EEC in FDA, preglede pa izvajamo po certificiranem protokolu s strani IAMT (Institute for Advancement of Medical Thermography).

Podrobnosti o medicinski programski opremi, lahko preberete v naslednjem intervjuju

Po pregledu boste nemudoma izvedeli za rezultate, na lastno željo pa za vas lahko izdela izvid oz. poročilo ekipa strokovnjakov za medicinsko termografijo v ZDA, ki ga lahko uporabite za nadaljnjo zdravniško obravnavo vašega zdravstvenega stanja.
Za prijavo na pregled sledite spodnji povezavi, v obrazcu navedite svoje podatke in kontaktirali vas bomo za določitev termina pregleda.


PRIJAVA NA PREGLED