Zdrave celice - zdrav organizem
V osnovi človeško telo sestavljajo bilijoni celic, ki uravnavajo in skrbijo za prav vsako od telesnih funkcij. Celice tvorijo našo kri, srce, mišice, možgane, živčevje, kožo itd. Prav vsak vdih, premik in impulz v našem organizmu, je odvisen ravno od
Vila Zdravja
Zdravje in medicina

Ponedeljek, 9. marec 2020 ob 03:00

Odpri galerijo

V čem se odraža nepravilna ali pomanjkljiva celična presnova?

 • nepravilna celična presnova negativno vpliva na delovanje organizma

 • celice niso več zmožne izločati odpadnih snovi, toksinov

 • počutimo se utrujeni, šibki, brez moči

 • v našem telesu se pričnejo razvijati bolezni

Kakšni so učinki pravilne celične presnove na organizem?

 • pravilno delovanje celične presnove ima pozitivne učinke na telo in duha

 • počutimo se vitalni in mladostni, fit

 • okrepi se naše dobro počutje

 • veliko lažje vzdržujemo naše zdravje

 • veliko hitreje se regeneriramo

 • smo polni energije

MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA - POSPEŠIMO CELIČNO PRESNOVO!

Magnetna terapija že nekaj časa predstavlja odlično komplementarno terapijo pri zdravljenju v na področju uradne medicine. Vendar pa tudi tu obstajajo velike razlike. V nasprotju s terapijo z magnetnimi polji, kjer se uporabljajo statični magneti visokih moči, ali pa v nasprotju s pulzno magnetno terapijo, kjer se uporabljata le sinusni ali pravokotni val, Vita-life uporablja pulzirajoča magnetna polja z nizkoenergetskimi impulzi majhne moči, s posebnim signalom »multiplega zoba žage« (t.i. »piezzo impulz«) z optimiziranimi sekvencami – zato v tem primeru govorimo o magnetno resonančni stimulaciji.

Razliko med terapijo z magnetnimi polji, pulzno magnetno terapijo in magnetno resonančno stimulacijo, si lahko pogledate tukaj. (Povezava na FAQ, »Kakšna je razlika med TMP, PMP in MRS?)

Na ta način magnetno resonančna stimulacija Vita-life optimalno deluje na najmanjšo enoto človeškega telesa – celico, spodbuja in pospešuje celično presnovo in zagotavlja organizmu energijo, ki jo potrebuje za stimulacijo in aktivacijo samozdravilnih sposobnosti.

»ZDRAVE CELICE TVORIJO ZDRAV ORGANIZEM«

Magnetno resonančna stimulacija Vita-life spodbuja celično presnovo z izboljšanjem vezave, vsrkanja in dotoka hranilnih snovi in kisika do celic. Istočasno se pospeši tudi izločanje odpadnih produktov in snovi iz celic. Magnetno resonančna stimulacija Vita-life stimulira vsako celico posebej s posnemanjem zemljinega naravnega magnetnega polja, ki niha v enakem frekvenčnem razponu, kot naše celice.

Magnetno resonančna stimulacija Vita-life:

 • stimulira celoten organizem z resonančnim učinkom na celice

 • aktivira samozdravilne sposobnosti organizma

 • izboljša in pospeši prekrvitev in dotok kisika

 • pospeši celično presnovo in okrepi imunski sistem

 • pozitivno in spodbudno vpliva na živčni sistem z lajšanjem bolečin

Laično bi se lahko izrazili, da magnetno resonančna stimulacija Vita-life napolni vaš organizem, kot polnilec napolni baterije.

VITA LIFE R-SYSTEM

Vita-life R-system je najnaprednejši medicinski pripomoček za magnetno resonančno stimulacijo na trgu in z uporabo posebne oblike impulza, generira nizkoenergijska pulzirajoča elektromagnetna polja. Nizka intenzivnost je uporabljena namenoma, saj na ta način posnema zemljino naravno magnetno polje. Način delovanja na telo je lahko stimulativen ali pa pomirjevalen – odvisno od trenutnih zahtev organizma. Uporabljeno magnetno polje bo izboljšalo celično presnovo in s tem zagotovilo telesu vitalnost in dobro počutje.

(VIDEO»DELOVANJE«)

V kakšni obliki prejmete R-system?

Popoln komplet sestavljajo naslednje komponente:

 1. Upravljalna enota, čip kartica in električni adapter

Upravljalna enota generira impulze magnetnega polja in je preprosta za uporabo.

Čip kartica vsebuje različne programe s specifičnimi impulzi magnetnega polja. Osnovna nastavitev je popolnoma avtomatiziran, časovno odvisen program (»ura organov« (Povezava na Priloga 1) iz tradicionalne kitajske medicine). Dodatni programi služijo različnim namenom uporabe. Preglednico programov si oglejte tukaj. (Povezava na Priloga 2)

Električni adapter zagotavlja električno energijo.

 1. Aplikator za celotno telo – velika blazina s tuljavo

Ta aplikator uporabljamo za magnetno resonančno stimulacijo celotnega telesa.

Enostavno se ulezite, sprostite in uživajte.

 1. Lokalni aplikator – manjša blazina s tuljavo

Priročen lokalni aplikator je izvrsten za uporabo na bolj specifičnih predelih (npr. na vratu, na zadnjem predelu kolena itd.)

 1. »Biofeedback« prstni senzor

»Biofeedback senzor« je majhna napravica, ki z vašega prsta odčitava srčni utrip in njegovo variabilnost (in še 5 ostalih parametrov-povezava na FAQ »Katere meritve izvaja biofeedback senzor?«). Podatki se nato pošljejo upravljalni enoti, ki podatke preračuna in prilagodi posamezne parametre magnetno resonančne terapije preko patentirane povratne zanke.

To pomeni, da naprava neprestano »komunicira« z našim telesom in se magnetno polje ves čas magnetno resonančne terapije sproti prilagaja trenutnim zahtevam našega organizma in to v realnem času, brez zamika.

To je edinstvena funkcija Vita-life R-systema.

(VIDEO »UPORABA«)

Kaj pomeni variabilnost srčnega utripa (HRV)?

Variabilnost srčnega utripa (HRV), je indikator stanja avtonomnega živčnega sistema in ravni stresa.

Izračuna se na osnovi neprestanega spreminjanja časovnih intervalov med našimi srčnimi utripi. Z uporabo naprave, ki naše telo in avtonomni živčni sistem celoten čas terapije»posluša, spremlja in reagira«, lahko vsak posamezen način terapije individualno prilagodimo.

Vita-life patentirana povratna zanka

V kolikor je simpatični živčni sistem (odgovoren za nadzor in uravnavanje naših organov) preveč aktiven, bo Vita-life R-system poskrbel da za umirjanje in pomiritev organizma. Če pa je obratno in v tem trenutku prevladuje parasimpatični sistem, bo Vita-life R-system izbral bolj stimulativne nastavitve.

Na ta način, na dolgi rok, Vita-life R-system harmonizira učinke fiziološkega stresa na organizem in je v svetovnem merilu v tem pogledu edini medicinski pripomoček s takšno funkcijo.

Številne prednosti Vita-life R-systema pred podobnimi napravami na trgu, si lahko pogledate tukaj. (Povezava na FAQ »Katere so prednosti R systema pred podobnimi napravami na trgu«)

OBSTAJA VELIKO RAZLOGOV ZA UPORABO VITA-LIFE R-SYSTEMA

Pozitivni učinki terapije z magnetnim poljem na organizem so znanstveno dokazani. Številne študije in poročila dokazujejo naslednje učinke:

 • izboljšanje in pospešitev prekrvavitve

 • povečan dotok kisika

 • izboljšana in pospešena celična presnova

 • izboljšan in okrepljen imunski sistem

 • lajšanje bolečin in hitrejše okrevanje po poškodbah

Celoten seznam (preko 140) poškodbenih in bolezenskih indikacij, pri katerih Vita-life R-system nudi učinkovito pomoč, lahko preverite tukaj. (Povezava na Priloga 4)

Na voljo je tudi Klinični priročnik za uporabo R-systema, v katerem so, na osnovi klinične prakse, podrobno opisane prednosti in delovanje Vita-life R-systema, pa tudi optimalne nastavitve posameznih aplikatorjev (glede na klinične izkušnje), nasveti, metode, trajanje, jakost in pogostost izvajanja terapij pri vsaki od naštetih bolezenskih indikacij. Klinični priročnik za uporabo R-systema v slovenskem jeziku, lahko naročite tukaj. -povezava na http://vilazdravja.com/izdelek/vita-lifing/

Na področju »zdravja na delovnem mestu«, se Vita-life R-system uporablja za zagotavljanje zdravja in zadovoljstva zaposlenih.

Seznam nekaterih izvajalcev in uporabnikov Vita-life magnetno resonančne stimulacije, si poglejte tukaj. -(Povezava na prilogo »Uporabniki R-systema)

Ali ne bi bilo zanimivo preizkusiti in uporabljati takšne naprave na svojem telesu?

V kolikor želite te izjemne učinke Vita-life magnetno resonančne stimulacije pred morebitno odločitvijo za nakup tudi osebno preizkusiti, so vam na voljo različne možnosti preizkusa Vita-life R-systema, in sicer tako za fizične osebe, kot tudi za pravne osebe (d.o.o., samostojne podjetnike, društva itd.).

V kolikor ste se odločili za nakup Vita-life R-systema, pa obstaja tudi možnost obročnega odplačevanja (do 36 obrokov), in sicer ravno tako za fizične, kot tudi za pravne osebe (d.o.o., samostojne podjetnike, društva itd.)

V primeru zanimanja ali kakršnihkoli vprašanj, pokličite na tel. št. 01/235 55 34.

VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA V ŠPORTU

V športu je Vita-life R-system zelo uspešen in predstavlja stalnico že vrsto let.

Od teka do zimskih športov, nogometa ali ekstremnih športov – Vita-life sistemi so uveljavljeni v katerikoli vrsti športa že več kot dve desetletji. Številna poročila potrjujejo dosežene uspehe.

Način, področja uporabe Vita-life R-systema v športu in reference na športnem področju, si lahko pogledate tukaj. -link na »Zdravje in šport« – »Vrhunski medicinski pripomoček«

ZNANE OSEBNOSTI IN VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNA STIMULACIJA

Vita –life ponosno predstavlja nekatere izmed svetovno znanih navdušencev nad Vita-life R-systemom

Številne znane osebnosti z različnih področij so navdušeni nad učinki Vita-life R-systema:

- Roger Moore

- Muhammed Ali

- Shirley Bassey

- monaški princ Albert

- Franz Beckenbauer

- Til Schweiger

- Hansi Hinterseer

- Lena Valaitis

ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA O VITA-LIFE MAGNETNO RESONANČNI STIMULACIJI IN VITA-LIFE R-SYSTEMU

Kaj se dogaja med magnetno resonančno stimulacijo?

»Magnetna energija je osnovna energija. Brez nje ne bi bilo življenja na zemlji. (Werner Heisenberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziko)

Magnetno resonančna stimulacija (MRS) Vita-life, deluje na najmanjši sestavni del človeškega telesa: na celico. Zdravje celic je predpogoj za zdravje organizma. Magnetno resonančna stimulacija pospešuje regeneracijo celic preko povečane vezave, dotoka in učinkovitejšega vsrkanja (absorpcije) hranilnih snovi in kisika ter učinkovitejšega izločanja odpadnih snovi. Telo stimulira z magnetnim poljem, ki posnema zemljino naravno magnetno polje in tako učinkovito deluje na celice, saj pulzira v enakem frekvenčnem območju, kot naše celice.

Magnetno resonančna stimulacija aktivira samozdravilne sposobnosti organizma, izboljša prekrvitev in dotok kisika, pospeši in izboljša celično presnovo ter okrepi in dvigne imunski sistem. Poleg tega ima pozitiven učinek na živčni sistem preko lajšanja bolečin. To je energijska postaja našega telesa.

Kakšna je vloga magnetno resonančne stimulacije na področju medicine?

Magnetno resonančna stimulacija ima dokazane učinke na področju zdravljenja pri bolečinah, boleznih in preventivi. Kronične bolečine, bolezni povezane z dolgotrajnim stresom, na področju ortopedije, pa vse do težav z zobmi ali ginekoloških težav – na praktično vseh področjih kaže magnetno resonančna stimulacija pozitivne učinke.

Celoten seznam (preko 140) poškodbenih in bolezenskih indikacij, pri katerih Vita-life R-system nudi učinkovito pomoč, lahko preverite tukaj. (Povezava na Priloga 4)

Na voljo je tudi Klinični priročnik za uporabo R-systema, v katerem so, na osnovi klinične prakse, podrobno opisane prednosti in delovanje Vita-life R-systema, pa tudi optimalne nastavitve posameznih aplikatorjev (glede na klinične izkušnje), nasveti, metode, trajanje, jakost in pogostost izvajanja terapij pri vsaki od naštetih bolezenskih indikacij. Klinični priročnik za uporabo R-systema, lahko naročite tukaj. -povezava na http://vilazdravja.com/izdelek/vita-lifing/

Učinki so znanstveno dokazani. Uporablja se kot podporna terapija v procesu zdravljenja po poškodbah in operacijah, kot dopolnilna terapija v klasični medicini, v vse večji meri pa tudi na področju preventivne skrbi za zdravje.

Ali so učinki znanstveno dokazani?

Že kar nekaj let so učinki magnetno resonančne stimulacije tudi znanstveno dokazani – izdelanih je bilo na tisoče študij. Vita-life je, kot pionir na tem področju, ustvaril tudi podatkovno bazo študij na to temo.

ccVita-life podatkovna baza –povezava na http://studien.vita-life.com/ je uporabniku prijazna: po končani registraciji prejmete 3 poizvedbe gratis. Nadaljnje poizvedbe pa so plačljive. 20 poizvedb po ceni 12 €, vam omogoči dostop do 20-ih študij. V meniju lahko izbiramo iskanje po kategoriji, ključnih besedah ali po avtorju.

V podatkovni bazi se nahaja preko 1.300 študij o učinkih magnetno resonančne stimulacije. Podatkovna baza je rezultat razširjenega projekta pod taktirko Univ. Prof. Dr. Johanna Hübscher. Več kot 4.000 študij je bilo pregledanih in le tiste, ki so dosledno upoštevale znanstvene protokole in so v celoti in korektno dokumentirane, so uvrščene v podatkovno bazo.

Tudi na strani PubMed –povezava na http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed, boste našli veliko študij na to temo.

S katerimi partnerji sodeluje Vita-life na področju magnetno resonančne stimulacije?

Vita-life ima odbor medicinskih svetovalcev in paleto izkušenih znanstvenikov in različnih strokovnjakov s področja zdravja, ki s svojim znanjem in izkušnjami zagotavljajo strokovno podporo.

Odbor medicinskih svetovalcev sestavljajo neodvisni znanstveniki in različni strokovnjaki s področja zdravja, ki prostovoljno spremljajo in nadzirajo raziskovalne aktivnosti ter nam svetujejo. Sedem do devet stalnih članov se enkrat ali dvakrat letno sestane, analizira rezultate naših študij in nam nudi pomoč pri razvoju novih produktov.

Odbor medicinskih svetovalcev sestavljajo: Dr. Martin Gschwender, Prof. Dr. Johanna Hübscher (University of Jena, Germany), Dr. Sebastijan Piberl, Dr. Nanett Nyhuis, Dr. Piero Lercher, Dr. Rodney Adeniyi-Jones, Dr. Seidl Peter, Dr. Ulrich Passow, etc.

Kako lahko magnetno resonančno stimulacijo uporabljamo na delovnem mestu?

Naraščajoče število poklicnih bolezni, vsakodnevnega stresa in posledično bolniških odsotnosti in zmanjšane delovne učinkovitosti, so stalnica v številnih podjetjih. Dobri delodajalci poskrbijo za svoje zaposlene in njihovo dobro počutje. To pomeni »win-win« situacijo za oboje, saj ljudje, ki se dobro počutijo tudi uživajo v svojem delu.

Promocija zdravja na delovnem mestu je poslovna strategija, ki promovira zdravje in dobro počutje zaposlenih.

Kakšni so učinki magnetno resonančne stimulacije na področju športa?

Učinkovite metode so hitro sprejete, medtem, ko se neučinkovite še hitreje opustijo – to načelo je pripomoglo k uveljavitvi magnetno resonančne stimulacije Vita-life na vseh področjih športa – v profesionalnem in amaterskem športu. Magnetno resonančna stimulacija se uporablja pri treningu, za regeneracijo ali kot podporna terapija pri zdravljenju športnih poškodb.

Kako se kažejo učinki? Magnetno resonančna stimulacija pripomore k sprostitvi napetosti, izboljšanju vzdržljivosti, pospešeni rasti mišic, stabilizaciji cikla spanja in budnosti in mnogo več. In: učinkovitost magnetno resonančne stimulacije pri zdravljenju vnetih mišic, je bila nedavno klinično potrjena.

Vita-life sistemi se uspešno uporabljajo v številnih športih, od teka in zimskih športov, do nogometa in ekstremnih športov. Reference in učinke uporabe magnetno resonančne stimulacije v športu, si lahko pogledate tukaj. -link na »Zdravje in šport« – »Vrhunski medicinski pripomoček«

Kako močno je magnetno polje, ki ga generira Vita-life R-system?

Vita-life R-system generira pulzirajoče elektromagnetno polje nizkih jakosti. Moč »na vrhu« impulza (magnetic flux density) znaša največ 400 µT (Mikrotesla). Primerjava: zemljino magnetno polje ima moč cca. 50 µT v srednji Evropi in cca. 30 µT na ekvatorju.

Kakšno obliko signala uporablja Vita-life R-system?

Vita-life R-system proizvaja magnetne impulze najmodernejše in dokazano najučinkovitejše oblike: multipli »zob žage« (multiple sawtooth wave).

Kolikšen je razpon frekvenc tega signala?

V nasprotju s sinusnim ali pravokotnim valom, impulz Vita-life R-systema ne pulzira z eno samo frekvenco. Pri tem impulzu obstaja osnovna frekvenca in prav tako tudi različne frekvence (variacije), ki izhajajo iz prodora (impulznih sekvenc) in zaporedja impulzov (sekvenc prodorov). In, zaradi dejstva, da je to signal oblike »zoba žage, vsebuje tudi harmonične valove.

Na splošno pa Vita-life R-system ustvarja »frekvenčni koktajl« v razponu od 0,1 do 20.000 Hz.

Kakšna je ralika med terapijo z magnetnimi polji, pulzno magnetno terapijo in magnetno resonančno stimulacijo?

Pri terapiji z magnetnimi polji gre za uporabo statičnih magnetov, večjih moči, ki pa ustvarijo statično magnetno polje, ki deluje le do cca. 1-3 cm oddaljenosti od izvira. Poleg tega se na statično magnetno polje človeško telo zelo hitro »navadi«, oz. prilagodi in je učinek zelo šibek in omejen le na krajše časovno obdobje.

Izraz »Pulzna magnetna terapija« pomeni uporabo pulzirajočih magnetnih polj nižjih jakosti, pri kateri se uporabljata t.i. »sinusni in pravokotni val«. »Sinusni val«, ki se je uporabljal na začetku te tehnologije, za optimalni učinek zahteva visoko moč polja in natančno nastavitev, zaradi česar je za uporabo na domu neuporaben. Pri »pravokotnem valu« pa maksimalni biološki efekt najdemo le v izredno kratkem valu dviga in spusta.

Ti dve obliki impulza uporablja cca. 99% naprav na trgu.

»Stimulacija z magnetno resonanco« (SMR) pa je postopek, pri katerem se povežejo nižje jakosti magnetnih polj s posebnimi frekvenčnimi snopi. Pri tej tehnologiji gre za uporabo posebnega vala »piezzo« oblike, patentiranega pri Vita-life R-systemu.

Glavna razlika med stimulacijo z magnetno resonanco (SMR) in običajno terapijo z magnetnim poljem (TMP) je v uporabi kompleksnih nazobčanih valov, ki jih preračuna krmilna naprava, oziroma snopičev pri SMR. Pri TMP pa se uporabljajo le posamezne, nespremenljive ali pojemajoče frekvence. S tem SMR terapevtu prihrani razmislek o tem, ali naj uporabi na primer 15 Hz pri artrozi in na primer 24 Hz pri zlomu kosti, saj so vse potrebne frekvence pri SMR že vključene v električni impulz, telo pa si od tega sámo «vzame«, kar potrebuje.5

Vita-life R-system je trenutno edini medicinski pripomoček na trgu, ki uporablja to obliko (»piezzo«) impulza.

1 Thuile, C. (2001), str. 91-91ff.

2 Thuile, C. (2001), str. 91-91ff.

3 Thuile, C. (2001), str. 35-35ff.

4 Walzl, M. et al. (2003), str. 38.

5 Walzl, M. et al. (2003), str. 43.

Katere so prednosti Vita-life R-systema pred podobnimi napravami na trgu?

Spodnja preglednica prikazuje številne razlike in prednosti Vita-life R-systema pred podobnimi napravami na trgu.

(Vstaviti prilogo »Prednosti R systema)

Obstajajo razlogi, zaradi katerih ne smem uporabljati Vita-life R-systema?

Zaradi dejstva, da R-system aplicira pulzirajoča elektromagnetna polja, obstajajo t.i. »absolutne kontraindikacije«, pri katerih v nobenem primeru ne smete uporabljati R-systema in »relativne kontraindikacije«, kjer ga lahko uporabljate le pod zdravniškim nadzorom.

Katere so ene in druge, si poglejte tukaj. (Povezava na Priloga 5)

Ali lahko Vita-life R-system uporabljam oblečen-a?

Ni razloga za odstranitev oblačil, saj pulzirajoča elektromagnetna polja prodirajo skozi oblačila in skozi celotno telo. Priporočljivo je le razrahljati tesno oprijete dele oblačil zaradi pospešitve cirkulacije (prekrvitve).

Katere parametre meri »biofeedback senzor«?

»Biofeedback senzor« meri naslednje parametre:

 • variabilnost srčnega utripa (HRV)

 • srčni utrip

 • parcialni tlak kisika v krvi

 • elektromiografija (EMG)

 • elektroencefalografija (EEG)

 • temperaturo kože

 • upornost kože

Poudarek je na meritvah variabilnosti srčnega utripa (HRV), ki je indikator stanja avtonomnega živčnega sistema in ravni fiziološkega stresa. Ta parameter računalnik konstantno preračunava in ves čas terapije prilagaja intenzivnost impulzov glede na vrednosti HRV v realnem času. Na ta način Vita-life R-system »komunicira« z našim organizmom in je »samouravnalen«.

Na ta način, na dolgi rok, Vita-life R-system harmonizira učinke fiziološkega stresa na organizem in je v svetovnem merilu v tem pogledu edini medicinski pripomoček s takšno funkcijo.

Ali kaj občutim med terapijo?

Ljudje, ki poročajo o konkretnih občutenjih, navajajo rahlo mravljinčenje ob stimulaciji živčevja ali pa rahlo toploto, predvsem na predelu hrbta. Ta občutek je rezultat boljše prekrvitve.

Na splošno pa učinek magnetno resonančne stimulacije ni odvisen od občutenja učinkov med terapijo.

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

2966 ogledov

ZELENA KAPLJA – eliksir zdravja
ZELENA KAPLJA – eliksir zdravja   V enem kozarcu vse kar potrebujemo! Zelena kaplja je 100 % naravni, organski napitek, ki se pridobiva s hladnim stiskanjem eko pirine trave. Ne vsebuje aditivov, konzervansov in umetnih barvil.     Zeleni eko sok pirine trave je največji naravni vir klorofila. Vsebuje petkrat več vitamina C kot pomaranča in dvakrat več vitamina A kot korenje. Je odličen vir vitaminov: E, A, K, C, D, B1, B2, B3, B7, B17 in mineralov: kalcija, železa, magnezija, cinka, selena, mangana in bakra.   Prednosti "Zelene kaplje": izboljšuje krvno sliko in slabokrvnost znižuje nivo slabega holesterola in trigliceridov v krvi celice oskrbuje s kisikom krepi imunski sistem krepi energijo regenerira DNK znižuje krvni tlak dober za diete in hujšanje pospešuje in olajšuje prebavo odličen za detoksikacijo preprečuje rakasta obolenja in druge bolezni upočasnjuje staranje izboljšuje kakovost sna odstranjuje težke kovine, strupene snovi in ostanek zdravil iz telesa   Pira vsebuje celo vrsto hranljivih sestavin, vključujoč proteine, esencialne aminokisline, vitamine, kompleksne ogljikove hidrate in močna rastlinska vlakna. Je prijetnega, sladkega okusa in lahko prebavljiva. Zaradi nizkega glikemičnega indeksa in nizke kalorične vrednosti eko pirine trave Zelena kaplja je odličen za vse, ki so na dieti, sladkorne bolnike, za osebe z alergijami in s kardiovaskularnimi boleznimi, z boleznimi črevesja, pri dietah za zniževanje nivoja holesterola in trigliceridov. Več o zdravilnih učinkovinah eko soka pirine trave Zelena kaplja si preberite na http://www.zelenakaplja.si/.   V Vilo zdravja po eliksir zdravja! Vila zdravja je poleg proizvajalca edini zastopnik in distributer v Sloveniji za Zeleno kapljo – eko sok pirine trave, ki je pravi eliksir zdravja. O učinkovitosti izdelka smo se prepričali na lastne oči, ko smo imeli priložnost sodelovati pri »Zeleni preobrazbi«, v kateri so tri prostovoljke en mesec uživale eko sok pirine trave Zelena kaplja. Pregled z medicinko termo kamero, ki je bil opravljen pred in po mesecu uživanja v Vila zdravja, je potrdil pozitivne učinke na prebavnem traktu. Več o tem si lahko pogledate v video posnetku  in preberete v članku.  Pakiranje vsebuje 32 skodelic soka pirine trave po 28 ml. Neto teža pakiranja znaša 896 gramov. Proizvajalec: Zelena Kaplja d.o.o., Tržaška 291, 1000 Ljubljana Opomba: Zaradi specifike transporta je možen samo osebni prevzem v Vila zdravja, Neubergerjeva 31, 1000 Ljubljana med delovnim časom. Prosimo, da s seboj prinesete hladilno torbo z zamrznjenimi bloki, tako da boste lahko zagotovili primeren transport izdelka do vašega doma. Izdelek je potrebno hraniti v zamrzovalniku na temperaturi -18º C. Ko ga odmrznete, ga ne smete ponovno zamrzovati.

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

2209 ogledov

Klepet ob kavi: Medicinska termografija (video)
Zdravstveni pregled z medicinsko termo kamero oz. strokovno »medicinska termografija« pomeni uporabo infrardeče termo kamere, z namenom »videnja« in »merjenja« stanj ter procesov, ki jih imenujemo »termoregulacija metabolizma« oziroma toplotne energije, ki jo telo oddaja. Termografija razkriva presenetljive in zanesljive vzorce toplotne aktivnosti, ki predstavljajo zgodnja opozorila. Ti vzorci nam lahko razkrijejo in nakazujejo glavne vzroke številnih poškodb, motenj in bolezenskih stanj, obolenj ter težav. V največjem odstotku primerov se uporablja za zgodnje odkrivanje tveganja pojava raka dojk, saj je tu v veliki prednosti pred ostalimi diagnostičnimi orodji. Raziskave so celo pokazale, da je »medicinska termografija« sposobna zaznati zgodnje znake pojava raka dojk celo do 8 let prej kot na primer mamograf. »Medicinska termografija« lahko zazna celo pojave oziroma znake, ki nakazujejo na prihodnji možni razvoj tumorja, torej še preden se ta sploh pojavi. Zelo občutljiva medicinska infrardeča termo kamera, lahko namreč zazna celo nežno pulzacijo, ki jo ustvarja pretok krvi po krvnih žilah. Skozi lečo omenjene kamere lahko vidimo torej pojave, ki jih s prostim očesom ne moremo, saj pripadajo nevidnemu elektromagnetnemu valovanju, ki ga zaznavamo kot toploto. Vse okoli nas, kar ima s temperaturo višjo od nič stopinj Celzija, oddaja toploto. Medicinska infrardeča termo kamera nam omogoča izvajanje natančnih toplotnih meritev telesa, brez dotika. Zaradi vseh omenjenih odlik je medicinska infrardeča termo kamera zelo stroškovno učinkovito, varno in dragoceno diagnostično orodje za ugotavljanje splošnega zdravstvenega stanja pacienta. Omogoča pa tudi zelo širok spekter uporabe, kar vključuje spremljanje stanja srca, ožilja ter dojk. »Medicinska termografija« obstaja že preko 50 let (prva termalna slika je bila posneta leta 1952). FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila) je že pred 20 leti odobrila in registrirala prvi sistem medicinske termografije. Medicinska uporaba se je razširila in bila zelo popularna v 80-ih letih prejšnjega stoletja. V zadnjih letih njena popularnost ponovno narašča, zaradi vse bolj napredne tehnologije, ki zagotavlja zanesljive rezultate merjenj, posledično pa po njej posega vse več uporabnikov. Povpraševanje po pregledih z »medicinsko termografijo« narašča, še posebej na področju preventive raka dojk.

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

2242 ogledov

Preventivni zdravstveni pregled celotnega organizma
Namreč, s to obliko pregleda, lahko na najbolj prijazen način, brez kakršnegakoli sevanja in škodljivih učinkov na organizem, dobimo vpogled v fiziološko stanje našega organizma in lociramo morebitna mesta v telesu, kjer so pričele nastajati in se razvijati bolezenske težave.    Ravno tako lahko ugotavljamo tudi mesta s preslabo prekrvitvijo, prešibkim pretokom in zakrčenjem limfe, omejeno funkcijo določenih živcev itd. Vse navedeno, v kolikor se odkrije dovolj zgodaj, še v pred klinični fazi, nam omogoča, da se zavedamo, kje je največja možnost razvoja bolezni in delujemo preventivno in samostojno, s spremembo življenjskega sloga, prehranskih navad itd. V tem smislu je zdravstveni pregled z medicinsko termo kamero posebej primeren za ljudi, ki jim ni vseeno in dobesedno želijo »vzeti zdravje v svoje roke«.

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

1836 ogledov

Nove metode odkrivanja raka dojk (video Klepet ob kavi)
Zdravstveni pregled z medicinsko termo kamero se najpogosteje uporablja za zgodnje odkrivanje raka dojk, benignih tumorjev, mastitisa in fibrocističnih obolenj dojk. Tudi znanost čedalje bolj sprejema in priznava »medicinsko termografijo«, kot močno orodje v boju z rakom dojk.   Slika prikazuje asimetrijo dojk in sumljiv toplotni vzorec Koncept je popolnoma preprost. Medicinska infrardeča termo kamera meri toploto, ki jo oddaja naše telo. Metastaze ustvarjajo posebne toplotne vzorce, ki nastanejo iz dveh ločenih, vendar povezanih razlogov in so vidni na termografskih slikah. Prvi razlog je metabolična aktivnost rakavega tkiva, ki se primerja s temperaturo tkiva poleg tumorja ter v zdravi dojki. Asimetrija dojk je zelo pomemben indikator, saj lahko s primerjavo obeh dojk zelo zlahka odkrijemo toplotne markerje, povezane z metabolizmom tumorja. Omenjene temperaturne razlike označujemo z izrazom Delta T. Druga metoda odkrivanja pa je možna zaradi »angiogeneze« tumorja. Rakavi tumorji namreč proizvajajo kemično substanco, ki spodbuja nastajanje in razvoj novih krvnih žil, te pa s krvjo oskrbujejo področje razvoja tumorja. Poleg tega pa so normalne krvne žile, ki so pod nadzorom simpatičnega živčevja, pravzaprav paralizirane, kar se kaže v vazodilataciji ali širitvi krvnih žil. Povečanje količine krvi v prizadetem območju,zahvaljujoč angiogenezi v kombinaciji z vazodilatacijo, preprosto pomeni višjo temperaturo, ki jo zabeležimo s postopkom medicinske termografije.   Slika prikazuje natančen pregled posameznih področij telesa Številne raziskave so dokazale, da je »medicinska termografija« zmožna zaznati takšne toplotne markerje veliko prej, kot pa ostale, konvencionalne metode, poleg tega pa ne povzroča sevanja, ne zahteva kompresije tkiva dojke in je popolnoma varna ter tako predstavlja varen sistem zgodnjega odkrivanja omenjenih sprememb.   Slika prikazuje primerjavo med medicinsko termografijo, mamografijo in ultrazvokom V ZDA imajo najvišjo stopnjo pojava raka na dojki na svetu. Dobro novico predstavlja dejstvo oziroma spoznanje, da vzrok za nastanek raka dojk prvenstveno ni dedni faktor (manj kot 5 % raka na dojki je genetskega izvora). Torej bolezen lahko preprečimo, kar pomeni, da je verjetnost pojava raka dojk možno preprečiti s spremembo življenjskega sloga in izvajanjem preventivnih zdravstvenih pregledov s termo kamero. Metoda, ki je odobrena s strani FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila), lahko žensko vnaprej opozori na težave z dojkami, in to tudi do do 8 let preden se pojavijo prvi simptomi. Zgodnje odkrivanje: Mamograf običajno zazna tumor, ko ima ta že premer majhnega kovanca. Pri tej velikosti vemo, da je tumor v telesu rasel vsaj 5 let in več. Poleg tega mamografija lahko vodi k številnim nepotrebnim biopsijam. Raziskave so dokazale, da kar pri 70 - 80 % biopsij, na podlagi pozitivnih testov mamografov, rak sploh ni bil prisoten. Pri »medicinski termografiji« je nivo zanesljivosti večje od 90 %. »Medicinska termografija« je prav tako tudi v veliki prednosti (celo do 8 let) pred tradicionalnim mamografom, saj je sposobna zaznati določene pojave še pred nastankom tumorja. Odkriva torej stanja, kot je na primer »angiogeneza« in predstavlja pomemben indikator možnosti razvoja tumorja v prihodnosti.   Zgornja slika zelo jasno prikazuje neprecenljivo vrednost medicinske termografije v primerjavi s tradicionalnim mamografom Zgornja hipotetična tabela prikazuje povprečen razvoj počasi rastočega tumorja dojke. Večina zdravnikov se strinja in celo pove svojim pacientom, da je tumor na določenem predelu prisoten že 8-10 let. Mamograf je odlično orodje za natančno določanje predela, kjer se tumor nahaja, nikakor pa ni opozorilno orodje za zgodnje odkrivanje. Izraz »zgodnje« je sicer zelo relativnega pomena. V kolikor lahko mamograf na primer odkrije tumor po 8-ih letih od nastanka, je to vsekakor bolje, kot če bi ga odkrili po 10-ih letih, ko pa je že po 7-ih letih lahko prepozno. Ob tem dejstvu je seveda pomembno opozoriti na pomembnost samopregledovanja dojk. Resnično nevarnost pri raku dojk predstavlja ugotovitev, ali se je tumor že razširil na kakšen vitalni organ. Dlje kot je tumor prisoten, več časa ima za širitev. Vendar sedaj obstaja možnost zgodnjega, celo preventivnega odkrivanja s pomočjo »medicinske termografije«. Pravilno izveden postopek pregleda dojk z medicinsko termo kamero, je namreč sposoben zaznati dotok krvi, iz katerega se tumor napaja, že na samem začetku, ko je ta še mikroskopsko majhen. Edina možnost, da ga zaznamo v tako zgodnji fazi je, da opravljamo zdravstvene preglede dojk z medicinsko termo kamero vsaj enkrat letno. »Medicinska termografija« namreč predstavlja veliko prednost ravno zaradi zmožnosti zelo zgodnjega zaznavanja sumljivih temperaturnih vzorcev in predstavlja odlično dopolnilo k nezanesljivim pregledom z mamografom, izboljša verjetnost odkrivanja raka dojk pri ženskah z gosto strukturo tkiva dojk, pri mlajših ženskah, ženskah z majhnimi dojkami in ženskah z vsadki (implatanti), hkrati pa predstavlja tudi alternativo za ženske, ki zavračajo mamograf.

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

2450 ogledov

Obolenja mišičnega, skeletnega in živčnega sistema in težave s hrbtenico in vretenci (vkleščenja živ
Eden najbolj nazornih primerov uporabe »medicinske termografije« je sposobnost natančne diagnoze pacientov z obolenji in degenerativnimi spremembami vratu, udov in hrbtenice. V 70-ih in poznih 80-ih letih prejšnjega stoletja, so si s to metodo pomagali kiropraktiki, nevrologi in ortopedi v primerih poškodb hrbtenice, pri avtomobilskih nesrečah ali poškodbah pri delu.   Gornje slike prikazujejo termografsko zaznavanje cele vrste težav, povezanih z obolenji mišičnega, skeletnega ali pa živčnega sistema, težav s hrbtenico, vretenci…. Ko je mišično tkivo natrgano ali pretrgano, sprošča kemično substanco, ki povzroči dvig temperature, kar je na medicinski termo kameri vidno kot vzorec intenzivne hipertermije na tem predelu mišice, točki vzvoda, kot tudi v primeru fibromialgije. Toplotni vzorci se lahko zaznajo tudi v nogah in stopalih, kar indicira spremenjeno mehaniko hoje ali prerazporeditve bremena, kar je lahko posledica strukturnih težav v hrbtenici ali stopalih. Hrbtne mišice oddajajo zelo konstantne temperaturne vzorce, ki nam nakazujejo možne poškodbe hrbtenice, kot tudi področja kompenzacije. V nasprotnem primeru bi lahko kiropraktiko izvajali v križnem predelu, v resnici pa je izvor težav v ledvenem predelu ali celo na področju vratu.   Slika prikazuje intenziven toplotni marker na predelu hrbtenice Poškodba živca in kompresija hrbteničnega živca, nastane pri zdrsu medvretenčne ploščice (diskus hernija), je na termografskem posnetku vidna ravno na nasprotni strani, v obliki mišične poškodbe in s tem razkrije hladnejše predele hipotermije v živčevju, ki obdaja hrbtenico. Na ta način lahko dokumentiramo trajne poškodbe hrbtenice, ki povzročajo težave pri vsakodnevnih zmožnostih opravil.

Mon, 9. Mar 2020 at 03:00

2292 ogledov

Bolezni ožilja in poškodbe okončin
Sposobnost medicinske termo kamere, da zazna prisotnost globoke venske tromboze in ostalih motenj v krvnem obtoku okončin, pomeni ogromno pridobitev, saj nam omogoča, da povsem varno, brez nepotrebnih bolečin in posegov, odkrijemo omenjena stanja v telesu, ki bi v nasprotnem primeru lahko povzročila amputacije, v določenih primerih pa celo možgansko kap, infarkt ali embolijo.   Tu vidimo sliko globoke venske tromboze Naslednji vidik »medicinske termografije«, ki se danes premalo uporablja, je sposobnost spremljanja nastanka in razvoja t.i. »diabetičnega stopala«, še preden je prepozno (amputacija). Velikokrat na primer srečamo ljudi, ki imajo na termografskih slikah zelo mrzla stopala, pri čemer pa ne zaznavajo nobenih drugih simptomov. Stopala so na temografskih slikah 1-2 stopinji hladnejša od spodnjega dela noge, prsti pa, zaradi hipotermije, na kameri sploh niso vidni. Pojav s pomočjo medicinske termo kamere lahko zaznamo še preden rutinski krvni test ugotovi pojav sladkorne bolezni, in tako pacientu zagotovi možnost reagiranja, preden pride do trajne okvare živčevja v nogah. Ravno tako so skozi oko medicinske termo kamere zelo dobro vidne začetne težave na področju sklepnih vezi, obrabe sklepov, začetka degenerativnih sprememb v sklepih in ostalih težav lokomotornega sistema.

Zadnji komentarji

Prijatelji

Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

Zdrave celice - zdrav organizem